Цей зігріваючий, ароматний і пряний на смак напій неймовірно популярний на Близькому Сході, де таку каву заварюють дуже міцною, без додавання цукру. А тим, хто вирішив скуштувати каву з кардамоном уперше, сподобається трохи менш насичений за смаком варіант. Кардамон допоможе підняти настрій, адже ця пряність — відомий антидепресант.
На 100—120 мл води:
- 2 повні ложки меленої заварної кави
- 2 зернятка кардамону
- цукор (за бажанням)
Зерна кардамону трохи розчавити ложкою, щоб коробочки ледь тріснули, розплющились. Турку для кави трохи прогріти. Покласти цукор, зернятка кардамону та каву. Залити холодною водою та поставити на слабкий вогонь. 2—3 рази доведіть каву практично до кипіння. Щоразу, коли напій починатиме закипати, знімайте турку з вогню на кілька секунд. А щойно пінка злегка осяде — знову повертайте на вогонь, щоб пінка піднялася вдруге, а потім і втретє. Коли кава буде готова, додайте крихітну дрібку солі, перемішайте напій і дозвольте настоятися 1 хвилину, щоб осіла кавова гуща. Сіль не відчуватиметься в напої, але зробить смак кави ще глибшим. Налити в прогріту чашку (ополоснути окропом). Напій у такій чашці довше залишатиметься гарячим і набуде більш пряного смаку.