У багатьох може статися, що якийсь час треба прожити на невелику суму… Але це ще і чудова нагода проявити кулінарну фантазію та придумати що-небудь незвичне, а не здаватися. Проте дешево — не означає несмачно. Білоголова капуста виручить будь-якої пори року, та й ціна на неї не кусається. З такою стравою ніхто з вашої родини і не відчує, що на ньому заощадили. І гарнір чудовий, і повноцінна друга страва!
* 600 г капусти (без качана)
* середня морквина
* велика цибулина
* 200 мл кефіру
* 2 яйця
* 0,5 чайної ложки солі
* чорний мелений перець (за смаком)
* невеликий лавровий листок
* олія
Цибулину нарізати дрібними кубиками. Моркву натерти на середній тертушці. Капусту дуже тонко нашаткувати. У розігрітій з олією сковороді обсмажити до золотистого кольору та м’якості цибулю. Викласти моркву, обсмажити на вогні нижче середнього кілька хвилин. Додати капусту. Посолити, поперчити, викласти лавровий листок. Тушкувати все під кришкою 15 хв. (якщо капуста сухувата, можна додати трохи води). Зняти з вогню, дати охолонути. Для заливки в миску вбити яйця, влити кефір, додати дрібку солі, збити вінчиком. Залити капусту в мисці, перемішати. Форму для запікання змастити олією або вистелити пергаментом. Викласти капусту з заливкою, розрівняти. Поставити в розігріту до 200 градусів духовку, запікати близько 35 хв. до апетитної золотистої скоринки. Подавати капустяну запіканку можна зі сметаною як окрему страву або в якості ситного гарніру.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.