Більш ситної, швидкої та легкої сезонної страви годі й знайти! Кабачки, обсмажені з яйцями, люблять діти й обожнюють дорослі. Спекотного літнього дня достатньо на обід тарілки з такими кабачками без будь-яких доповнень.
- 2 молоді невеликі кабачки
- 2 яйця
- 3 столові ложки молока
- 1 невелика цибулина
- 0,5 чайної ложки солі
- дрібка чорного меленого перцю
- зубчик часнику
- вершкове масло та олія (для смаження)
- зелень (за смаком)
Кабачки, не очищуючи від шкірочки, нарізати середніми кубиками. Цибулину нарізати тонкими півкільцями. Викласти цибулю на сковорідку з невеликою кількістю вершкового масла та олії. Коли цибуля обсмажиться до розм’якшення та утворення легкої золотавої скоринки, додати в сковороду кабачки. Смажити на вогні трохи вище середнього близько 7—10 хв., періодично помішуючи. Наприкінці додати подрібнений часник. Поки кабачки з цибулею смажаться, в миску вбити яйця, влити молоко, посолити і збити виделкою. Залити кабачки яйцями. Додати сіль, перець. Накрити кришкою і готувати, поки яйця схопляться. При подачі до столу «розбити» яйця лопаткою, перемішати і присипати свіжою зеленню.
Ірина МЕЛЬНИК. м. Любомль.