СМАЖЕНА
Спочатку смажиться «кабачковий млинець» на всю сковорідку, на який викладаєте начинку.
Основа:
- 2 середні кабачки (400 г)
- 1 середнє яйце
- 0,5 чайної ложки солі
- 6 столових ложок борошна
- дрібка чорного меленого перцю
- 0,5 чайної ложки часникового порошку
- олія
Начинка:
- 50—70 г твердого сиру
- 1 середній помідор
- 100 г ковбаси (шинки)
- 2—3 столові ложки кетчупу
Кабачки почистити, натерти на середній тертушці. Посолити, перемішати. Залишити на 15—20 хв., щоб виділився сік. Віджати кабачкову масу. Додати яйце, перець, часниковий порошок (можна замінити двома зубчиками часнику). Всипати борошно. Перемішати.
Тісто має вийти трохи густішим, ніж на оладки. Сковорідку трохи змастити олією. Добре розігріти. Викласти тісто, розрівняти — шар повинен бути не більше 2 см, бо погано пропечеться. Накрити кришкою, готувати 10 хв. на середньому вогні. (Кількість продуктів розрахована на сковорідку діаметром 26 см). Перевернути: накрити сковорідку тарілкою, перекинути кабачковий млинець на неї, а потім повернути назад на сковорідку, щоб рум’яна сторона опинилася зверху. Змастити кетчупом. Розкласти начинку: кружальця помідорів, ковбасу й тертий сир. Накрити кришкою. Зменшити вогонь, готувати ще 10 хв.
Знімати зі сковороди та нарізати на порції краще через 10 хв., коли піца буде вже не такою гарячою, тоді вона краще триматиме форму.
ЗАПЕЧЕНА
Щоб максимально було схоже на піцу, тісто розкладайте тонким шаром, а начинки — побільше. На сирі не економимо! Кількість продуктів розрахована на 2 піци.
Тісто:
- 500 г кабачків
- 100 г борошна
- 2 яйця
- 0,5 чайної ложки розпушувача
- 0,5 чайної ложки солі
- дрібка чорного меленого перцю
Соус:
2 чайної ложки томатної пасти
1 столова ложка води
спеції за смаком (орегано, майоран, часниковий порошок)
Начинка:
- 250 г помідорів
- 200 г ковбаси чи шинки
- 200 г твердого сиру
Кабачки натерти на середній тертушці, трохи посолити, залишити постояти 10 хв. Потім добре віджати від вологи — це дуже важливий етап, зайва рідина в тісті не потрібна. Додати яйця, сіль, перець, перемішати. Всипати борошно, змішане з розпушувачем, перемішати. Викласти половину маси для першої піци на деко, застелене пергаментом. Розрівняти на тонке коло діаметром 25 см. Поставити в розігріту до 200 градусів духовку, випікати 10—15 хв. Так само приготувати другу піцу.
Для соусу змішати всі інгредієнти. Змастити ним заготовки для піци. Розкласти тонко нарізаний помідор. Далі — ковбасу (або шинку). Притрусити тертим сиром. Повернути в духовку, випікати ще приблизно 10 хв., або до розплавлення сиру.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.