По 1 кг баклажанів, яблук і помідорів; по 0,5 кг солодкого перцю і цибулі; 200 мл олії; по столовій ложці солі і цукру; 0,5 чайної ложки чорного меленого перцю; великий лавровий листок.
Нарізати кубиками цибулю, обсмажити у всій кількості олії до м’якості. Помідори натерти на тертушці, шкірку викинути. Томат перекласти в каструлю. Баклажани, яблука (без шкірки) і перець нарізати кубиками. Скласти в каструлю до томату, додати цибулю з олією, інші інгредієнти. Перемішати, тушкувати під кришкою на невеликому вогні 1 год. від моменту закипання. Вийняти лавровий листок. Розкласти по стерилізованих банках (виходить 4 банки по 0,7 л), закрити під ключ і укутати до охолодження. Зберігати в темному і прохолодному місці.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.