Тісто для цих хрустких пиріжків-трубочок готується швидко — без дріжджів і соди. Та й духовка не знадобиться, смажаться вони на сковороді.
Тісто:
* 300 г борошна
* 250 мл води (окріп)
* 2 столові ложки олії
* чайна ложка солі
Начинка:
* 6 середніх картоплин
* неповна чайна ложка солі
* столова ложка вершкового масла
* 2 середні цибулини
* олія (для смаження)
* чорний мелений перець (за смаком)
Картоплю відварити в мундирах до готовності. Дати трохи охолонути, очистити. Розтовкти на пюре. Додати вершкове масло, посолити і поперчити. Подрібнену цибулю обсмажити в невеликій кількості олії до золотистості. Викласти засмажку з олією до картоплі, перемішати. Дати начинці охолонути.
Для тіста в миску всипати борошно. Додати сіль та олію, перемішати. Влити крутий окріп і швидко перемішати виделкою, щоб борошно встигло заваритися. Викласти на злегка присипаний борошном стіл і добре вимісити руками (обережно, щоб не обпектися). Вимісити до однорідності — тісто виходить м’яким. Покласти в миску, накрити плівкою, залишити на 15 хв. Розділити тісто на 16 частин (можна підсипати трохи борошна). З кожної сформувати кульку. Щоб не забивати тісто борошном, для його розкочування стіл змастити злегка олією. З кожної частини розкачати тонкий прямокутник (товщиною 1–2 мм). На край викласти по 1 столовій ложці начинки. Підгорнувши з боків краї, згорнути рулетиками (як налисники). На сковороді розігріти олію. Викласти пиріжки, обсмажити з 4-х сторін до золотистого кольору (приблизно по 2–3 хв.). Тісто тонке і просмажується швидко. Викладати на паперовий рушник.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.