Рецепт сирників в духовці крім того що смачний, так ще й швидкий, адже їх не треба ліпити. Достатньо з’єднати всі продукти й викласти по формочках. Запечені сирники набагато смачніші й пухкіші, крім того, корисніші для здоров’я, адже вони не смажаться в олії. Спробуйте, вам сподобається!
* 400 г кисломолочного сиру (від 9%, можна магазинний)
* 2 яйця
* 4 столові ложки борошна
* 2–3 столові ложки цукру (або за смаком)
* чверть чайної ложки солі
* дрібка ваніліну
- Відокремити у яєць жовтки від білків. Білки поки поставити в холодильник. А в мисці з’єднати сир (пропустити через м’ясорубку), борошно, цукор, ваніль і жовтки. Добре розтерти масу до однорідності.
- В окремому посуді збити міксером яєчні білки з сіллю в щільну піну. Завдяки такому прийому сирники вийдуть дуже ніжними і пухкенькими. Додати білки в сирну масу. Акуратно перемішати.
- Форми для кексів змастити олією та присипати борошном — так сирники не прилипатимуть. Заповнити формочки сирною масою, але не доверху, оскільки в духовці вони сильно піднімуться.
- Випікати сирники в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці близько 25–30 хв. Щоб вони добре зберегли форму, залишити їх до повного охолодження в формочках і тільки потім діставати.
Такі сирники можна присипати цукровою пудрою, або полити варенням, згущеним молоком. Можна додати в тісто родзинки або інші сухофрукти. Загалом, простір для фантазії не обмежений!
Діана ШЕПЕЛЬ.