Закусочні булочки з незвичайною начинкою — якщо самі не скажете, що це цибуля, ніхто й не здогадається. Спробуйте приготувати!
Тісто:
- 500 г борошна
- 350 мл рідини (навпіл молока й води)
- 20 г свіжих дріжджів
- 1 чайна ложка солі
- 1 столова ложка цукру
- 2 столові ложки олії
Начинка:
- 3 середні цибулини
- 2—3 столові ложки сметани
- 0,5 чайної ложки солі
- 0,5 чайної ложки чорного меленого перцю
- 1 чайна ложка цукру
- олія
Для верху:
- 50 г твердого сиру
- яйце для змащування
- мак для посипання
Для опари розвести в теплій рідині дріжджі, всипати цукор і 100 г борошна. Залишити в теплі на 15 хв. або до появи пінної шапочки. Усипати сіль, борошно, що залишилося, вимісити. Наприкінці додати олію, замісити м’яке тісто, що не липне до рук. Викласти в змащену олією миску, поставити в тепло на 1 год. до збільшення в об’ємі.
Для начинки цибулю нарізати на тонкі чвертькільця. Обсмажити на олії до легкої золотавості. Посоли-
ти, поперчити, всипати цукор, додати сметану, готувати 1 хв. Зняти з вогню й дати охолонути. Сир натерти на середній тертушці.
Щойно тісто підійде, обім’яти, розділити на 16 частин. Скачати кульки, залишити на 10 хв. Потім кожну розкачати на корж. Викласти на деко, прикрити рушником і залишити на 30 хв. для розстоювання.
Занурюючи денце склянки в борошно, зробити в коржах заглиблення, як на ватрушках. Змастити булочки збитим яйцем. Присипати маком. Викласти цибулеву начинку. Притрусити сиром. Випікати в розігрітій до 180 градусах духовці близько 20—25 хв. до зарум’янення.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.