Готова страва дещо нагадує омлет із великою кількістю начинки, але ніжніша та соковитіша. Може бути і як основна страва, і як гарнір. Для приготування підходять будь-які вершки жирністю 10–20 відсотків.
- 500 г броколі
- 200 мл вершків
- 100 г твердого сиру
- 2 яйця
- дрібка мускатного горіха
- сіль
Капусту розділити на суцвіття. У каструлі скип’ятити воду, посолити. Викласти броколі, варити рівно 3 хв. Важливо не переварити, інакше капуста втрачає колір і смак. Дістати, одразу залити холодною водою — це потрібно, щоб броколі зберегла колір. Викласти щільно у форму для запікання. Сир натерти. Яйця збити, додати до них трохи солі, вершки, третину сиру, перемішати. Залити броколі яєчно-вершковою сумішшю. Притрусити сиром, що залишився. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Готувати 25–30 хв.
Порада: до цієї страви дуже підходить нарізане й обсмажене куряче філе — з ним запіканка вийде більш ситною.