Домашня ковбаса до великоднього столу - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети Домашній технолог

Домашня ковбаса до великоднього столу

23 Квітня, 2019
in Домашній технолог, Кухонні університети, Рецепти страв
0
Домашня ковбаса до великоднього столу
0
Поділилося
172
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Як добре, прийшовши з церкви після великодньої служби, розговітися не лише власноруч спеченою паскою, а ще й м’ясними стравами, зокрема запашною і смачною домашньою ковбасою.

Аби її приготувати, особливих знань і навичок не знадобиться. Головне — бажання і свіжі якісні продукти. Насамперед треба подбати про оболонку, яку наповнюють м’ясним фаршем. Для цього найчастіше використовують свинячі кишки, які потрібно спочатку ретельно очистити від жиру зовні й добре промити. Потім вивернути й очистити від слизу внутрішню поверхню.

Промиті кишки заливають гарячою, але не киплячою водою, натирають сіллю, кілька разів промивають і кладуть у холодну воду на добу. Якщо збираєтеся готувати ковбасу пізніше, то посоліть їх і покладіть у холодильник. Щоб перевірити цілісність, кишки наповнюють водою або продувають.

Домашні ковбаси готують переважно зі свинини й сала. Однак можна і з різних видів м’яса, зокрема телятини, курятини, індичатини, субпродуктів. Зі спецій використовують переважно сіль і чорний мелений перець. Проте за бажання додають й інші — запашні сушені трави, спеціальні харчові добавки до м’яса тощо. Головне, щоб їх було в міру.

ІЗ СВИНИНИ

* 1 кг м’яса

* 400 г сала

* кілька зубчиків часнику

* сіль

* перець за смаком

М’ясо і половину сала нарізають маленькими шматочками і змішують із перекрученою на м’ясорубці другою половиною сала, пропущеним крізь часничницю часником, перцем і сіллю. Вимішаним фаршем начиняють підготовлені кишки і ставлять у холодне місце на 5–6 год., щоб м’ясна маса добре просолилася. Після цього ковбасу проколюють у кількох місцях виделкою і смажать на салі.

Проте дехто перед цим трохи проварює її для м’якості й швидшого приготування. Для тривалого зберігання ковбасу заливають в емальованому або керамічному посуді розтопленим смальцем, охолоджують і зберігають на холоді.

ІЗ СВИНИНИ І ЯЛОВИЧИНИ

Співвідношення продуктів варіюють на власний розсуд і смак, але найкращим вважають таке.

* 3 кг яловичини

* 1,5 кг свинини

* 0,5 кг сала-шпику

* 2 головки часнику

* 1 л води

* півсклянки крохмалю

* чайна ложка цукру

* сіль, перець за смаком

Підготовлене м’ясо нарізати на шматки, перемішати з сіллю і поставити в прохолодне місце (3–5 градусів), щоб настоялося. Потім нарізати невеликими шматочками або пропустити через м’ясорубку з великими отворами, додати часник. Свинину і яловичину краще перекручувати окремо.

Вимішувати фарш слід у такій послідовності: спочатку яловичину, додаючи воду, крохмаль, сіль і перець. Потім покласти свинину, порізаний кубиками шпик і все добре перемішати.

Тепер можна набивати в оболонку руками або за допомогою спеціального ріжка чи насадки на м’ясорубку, кінці готових ковбас треба перев’язати міцною ниткою.

Аби ковбаса була смачнішою, підсушіть її трохи у нагрітій духовці, а потім відваріть на слабкому вогні до готовності м’яса. Щоб не тріснула оболонка, не забувайте проколоти ковбаси в кількох місцях.

Перед споживанням підсмажте ковбасу на сковороді до рум’яної шкірочки.

Попередня публікація

Натуральні барвники для крашанок

Наступна публікація

Перевозимо розсаду без травм

Схожі публікації

Буряковий холодник
Кухонні університети

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Бісквіт королеви Вікторії
Кухонні університети

Бісквіт королеви Вікторії

3 Червня, 2025
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Наступна публікація
Перевозимо розсаду без травм

Перевозимо розсаду без травм

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025

Останні публікації

Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти