Сало в розсолі: ніжне та м'яке - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Сало в розсолі: ніжне та м’яке

6 Грудня, 2022
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Сало в розсолі: ніжне та м’яке
0
Поділилося
176
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Якщо порівнювати з методом сухого посолу, то сало в розсолі за цим рецептом більш ніжне та м’яке, рівномірно просолене. Навіть за святковим столом таке з’їдають вмить. А попереду Новий рік…

На 1,5-літрову банку:

  • 700—800 г сала з тонким м’ясним прошарком
  • 1 л води
  • 3—4 лаврові листки
  • 10—15 горошин чорного перцю
  • 150 г солі
  • 5 горошин духмяного перцю
  • 2 великі зубчики часнику

Розсіл. У серветку загорнути обидва види перцю і постукати по них качалкою або дерев’яним кухонним молоточком, щоб горошини луснули. Так прянощі віддадуть більше аромату. У каструльку налити воду, покласти сіль, перець і лаврові листки. Довести воду до кипіння, трохи проварити до розчинення солі. Зняти з вогню та остудити розсіл до кімнатної температури.

Порада. Деякі господині радять додавати в розсіл цукор (на цю кількість — 1 чайна ложка). Колір сала залишиться яскравим.

Поки розсіл холоне, підготувати сало. Добре вимити шматок. Шкірку ретельно почистити ножем. Розрізати на шматки та покласти в банку. Сало має лежати вільно, адже після засолювання воно розбухне. Залити вбанку розсіл.

Закрити кришкою та поставити в холодильник на 3—5 днів. Вийняти сало з розсолу та ретельно обтерти паперовими серветками. Зубчики часнику вичавити і рівномірно змастити часниковою кашкою шматочки. За бажання сало можна з усіх боків обсипати спеціями. Це може бути свіжомелений перець (чорний, білий, червоний), мелена паприка, коріандр, зерна гірчиці.

Підготувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Як захистити дерева від зайців

Наступна публікація

Як правильно підключити генератор

Схожі публікації

Цукати натуральні й ароматні
Рецепти страв

Цукати натуральні й ароматні

23 Листопада, 2025
Карпатська грибна юшка
Рецепти страв

Карпатська грибна юшка

23 Листопада, 2025
Яблучний пиріг
Рецепти страв

Яблучний пиріг

7 Листопада, 2025
Ліниві голубці
Кухонні університети

Ліниві голубці

16 Жовтня, 2025
Кабачкові оладки з фаршем
Кухонні університети

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління
Кухонні університети

Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління

4 Серпня, 2025
Наступна публікація
Як правильно підключити генератор

Як правильно підключити генератор

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Кислотність шлунка: від чого залежить і як нормалізувати

Кислотність шлунка: від чого залежить і як нормалізувати

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Кислотність шлунка: від чого залежить і як нормалізувати

Кислотність шлунка: від чого залежить і як нормалізувати

28 Листопада, 2025
Електронні направлення — без додаткових скерувань

Електронні направлення — без додаткових скерувань

28 Листопада, 2025
Спадкування паю

Спадкування паю

28 Листопада, 2025
Побутову техніку на дачі захистіть від холоду та вологи

Побутову техніку на дачі захистіть від холоду та вологи

27 Листопада, 2025

Останні публікації

Кислотність шлунка: від чого залежить і як нормалізувати

Кислотність шлунка: від чого залежить і як нормалізувати

28 Листопада, 2025
Електронні направлення — без додаткових скерувань

Електронні направлення — без додаткових скерувань

28 Листопада, 2025
Спадкування паю

Спадкування паю

28 Листопада, 2025
Побутову техніку на дачі захистіть від холоду та вологи

Побутову техніку на дачі захистіть від холоду та вологи

27 Листопада, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти