Квашена капуста у пісних салатах - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Квашена капуста у пісних салатах

2 Грудня, 2022
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Квашена капуста у пісних салатах
0
Поділилося
66
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Про квашенку часто говорять: «І подати не соромно, і з’їдять — не шкода». Справді, хрустку кисленьку капустку, особливо приготовлену власноруч, дорогим продуктом не назвеш. А які ж апетитні салати з нею виходять, що набувають нового смаку з іншими сезонними овочами. Та й організм наситять вітамінами у Різдвяний піст. Суперпродукт для зими!

КВАСОЛЕВИЙ

1 банка консервованої квасолі (410 г); 3 середні варені (в мундирі) картоплини; 150 г квашеної капусти; 3 середні мариновані огірки; маленька фіолетова цибулина; олія; чорний мелений перець (за смаком).

Із квасолі злити воду, викласти в миску. Картоплю почистити, нарізати середніми кубиками, огірки — дрібними, цибулю — чвертькільцями. Якщо капуста «довга», нарізати її короткими смужками. Усе з’єднати, поперчити, засмачити олією.

ІЗ ОСЕЛЕДЦЕМ І ДАЙКОНОМ

500—600 г квашеної капусти; 2 середні морквини; 1 середній буряк; 200 г філе слабосоленого оселедця; 1 середня цибулина; 1 дайкон; 0,5 баночки консервованого горошку; свіжа зелень; олія.

Моркву та буряк відварити, почистити, нарізати кубиками. Цибулю та зелень подрібнити. Філе оселедця нарізати маленькими шматочками, дайкон — соломкою. З’єднати всі інгредієнти, додати олію, перемішати.

ГРИБНИЙ

300 г квашеної капусти; 3 середні варені (в мундирі) картоплини; 200 г маринованих печериць; пів пучечка зеленої цибулі; олія; чорний мелений перець (за смаком).

Картоплю почистити, нарізати невеличкими кубиками. Цибулю подрібнити. Гриби (рідину злити) нарізати пластинками. Усе з’єднати, засмачити олією, поперчити, перемішати.

ВІНЕГРЕТ З ОЛИВКАМИ ТА ЯБЛУКОМ

250 г квашеної капусти; 1 середній буряк; 2 середні картоплини; 1 середня морквина; 80—100 г оливок; 1 кисле яблуко; 1 маленька червона цибулина; сіль, чорний мелений перець (за смаком); олія; 1 столова ложка лимонного соку.

Картоплю, моркву та буряк відварити до готовності. Буряк нарізати кубиками, скласти в тарілку і влити олію. Добре перемішати. Так робіть завжди, хоч би який вінегрет готували. Якщо буряк додати разом з  інгредієнтами, то вони одразу ж пофарбуються у червоний. Кубиками нарізати моркву та картоплю, оливки — навпіл, цибулю подрібнити.

Яблуко почистити, нарізати кубиками, збризнути соком лимона, щоб не потемнішало. Капусту нарізати короткими смужками. Все з’єднати, посолити, поперчити, засмачити олією, перемішати.

«СУПЕРВІТАМІННИЙ»

500 г квашеної капусти; 2 невеликих кисло-солодких яблука; корінь хрону (15 см); пів пучечка зелені петрушки; 1 чайна ложка насіння кмину; 3 столові ложки олії; 1 чайна ложка цукру; дрібка солі.

Корінь хрону вимити щіткою та замочити на ніч у холодній воді, щоб надати соковитості та пружності. Почистити та дрібно натерти. Капусту віджати та дрібно нарізати. Яблука почистити від шкірки та крупно натерти. Зелень посікти.

З’єднати капусту, яблука, петрушку і тертий хрін, посипати цукром, кмином, за необхідності трохи підсолити та засмачити олією, перемішати.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Заготовляйте живці на початку грудня

Наступна публікація

Як підготуватися до можливого блекауту

Схожі публікації

Цукати натуральні й ароматні
Рецепти страв

Цукати натуральні й ароматні

23 Листопада, 2025
Карпатська грибна юшка
Рецепти страв

Карпатська грибна юшка

23 Листопада, 2025
Яблучний пиріг
Рецепти страв

Яблучний пиріг

7 Листопада, 2025
Ліниві голубці
Кухонні університети

Ліниві голубці

16 Жовтня, 2025
Кабачкові оладки з фаршем
Кухонні університети

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління
Кухонні університети

Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління

4 Серпня, 2025
Наступна публікація
Як підготуватися до можливого блекауту

Як підготуватися до можливого блекауту

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Тую на зиму підв’яжіть

Тую на зиму підв’яжіть

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Тую на зиму підв’яжіть

Тую на зиму підв’яжіть

26 Листопада, 2025
Коли заповіт можна визнати недійсним

Коли заповіт можна визнати недійсним

26 Листопада, 2025
Осінні живці краще приживаються

Осінні живці краще приживаються

25 Листопада, 2025
Готуємо вазони до відпочинку

Готуємо вазони до відпочинку

25 Листопада, 2025

Останні публікації

Тую на зиму підв’яжіть

Тую на зиму підв’яжіть

26 Листопада, 2025
Коли заповіт можна визнати недійсним

Коли заповіт можна визнати недійсним

26 Листопада, 2025
Осінні живці краще приживаються

Осінні живці краще приживаються

25 Листопада, 2025
Готуємо вазони до відпочинку

Готуємо вазони до відпочинку

25 Листопада, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти