Всім звичні продукти в такій подачі перетворюються на святкову страву. До того ж часу забере не набагато більше, ніж звичайне картопляне пюре з м’ясом.
Кошики:
* 700 г картоплі (вже очищеної)
* 50 г вершкового масла
* 50 г твердого сиру
* чайна ложка солі
* яйце
* 50 мл молока
Начинка:
* 50 г твердого сиру
* 200 г м’ясного фаршу (будь-якого)
* 200 г печериць
* середня цибулина
* середній помідор
* 0,5 чайної ложки солі
* чорний мелений перець за смаком
* олія (для смаження)
Картоплю відварити до готовності в підсоленій воді. Злити повністю воду, картоплю поставити на слабкий вогонь, щоб підсохла і волога випарувалася. Гарячою розім’яти на пюре, додати вершкове масло і дрібно тертий сир. Коли пюре стане теплим, ввести яйце, влити молоко, перемішати.
Цибулину подрібнити. Гриби нарізати дрібними кубиками. Помідор натерти на крупній тертушці (тільки м’якоть). На сковороді обсмажити до напівпрозорості цибулю. Додати гриби, готувати до випаровування рідини. Окремо на олії обсмажити до готовності фарш (приблизно 7–8 хв.). Додати помідор, протушкувати до випаровування вологи. До фаршу додати цибулю і гриби, перемішати. Посолити, поперчити — начинка готова. Дати охолонути.
З картопляного пюре сформувати кульки, трохи приплюснути. Придавити склянкою, щоб вийшли поглиблення для фаршу. Викласти кошики на застелене пергаментом деко. Поглиблення заповнити начинкою. Притрусити тертим сиром. Поставити в розігріту до 200 градусів духовку на 15–20 хв. до розплавлення сиру і зарум’янення.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.