Якщо ви любите пряжене молоко, то цей рецепт просто знахідка. Абсолютно без зусиль і клопоту готується таке молоко за допомогою звичайного термоса. Дізналися про такий спосіб від нашої читачки і з того часу робили не раз. Молоко справді виходить не гірше за магазинне — і кремовий колір, й неймовірні смак і аромат!
У термос налити трохи окропу і дати йому постояти — так він краще збереже тепло. Воду злити. Молоко закип’ятити, залити гарячим в термос. Важливо, щоб він був повністю заповнений. Закрити і залишити його на ніч (приблизно на 8 год.). Але важливо переконатися, що ваш термос добре тримає тепло. Після закінчення приготування молоко треба перелити в скляну банку, а не тримати в термосі, інакше зіпсується.
Пряжене молоко можна не тільки пити, а й готувати на ньому млинці, кекси, дріжджову випічку — так десерти вийдуть ще ароматнішими, та й набудуть красивішого кремового кольору.
Ось і все. Будьте здорові!
Діана ШЕПЕЛЬ.