Дуже ароматна, соковита цибулева начинка і хрустке тісто — і до перших страв, і до чаю, і просто так! Рецепт виручить, коли хочеться смачної випічки, але продукти в холодильнику закінчилися. До складу тіста навіть яйця не входять!
* 300–320 г борошна
* 160 мл води (кімнатної температури)
* 2 середні цибулини
* 2 столові ложки олії (в тісто)
* 4 столові ложки олії (для змащування)
* 0,5 чайної ложки солі
Борошно всипати в миску, зробити ямку, посолити. Влити олію. Поступово влити воду. Вимішувати спочатку ложкою, потім руками. Тісто слухняне, до рук не липне. Покласти в пакет на 30 хв. Цибулю нарізати тонкими чвертькружальцями. Трохи посолити, пом’яти руками, щоб стала м’якенкью та пустила сік. Тісто розділити на 4 частини. Кожну дуже тонко розкачати. Лук розділити на 4 частини. Викласти на край кожної частини тіста цибулю. Згорнути 4 тонкі довгі рулети-ковбаски. Кожну частину згорнути круглим равликом. Викласти на змащене олією деко. Придавити палянички рукою, щоб стали плоскими. Змастити кожну по столовій ложці олії. Наколоти виделкою. Залишити на 10 хв. на розстоювання. За бажанням притрусити насінням льону, кунжутом або маком. Поставити в розігріту до 250 градусів духовку. Випікати 20 хв.
Діана ШЕПЕЛЬ.