Виходить дуже цікавий на смак компот. Такий сонячний і дуже корисний, як і всі страви з гарбуза. Готовий гарбуз виходить ароматним, приємним на смак, його можна їсти просто так, як корисний десерт, або використовувати на солодкі пироги або запіканки.
- 1 л води
- 500 г м’якоті гарбуза
- 50 г цукру
- сік 1 лимона (приблизно 50 г)
- 4–5 бутонів гвоздики
Гарбуз нарізати кубиками (2х2 см). У воду покласти гвоздику і цукор, довести до кипіння. Викласти гарбуз. Варити до м’якості гарбуза. З моменту закипання приблизно 10–15 хв. З лимона вичавити сік, вилити в компот. Довести до кипіння. Більше компот проявить свій смак, коли настоїться і повністю охолоне. Спробуйте на цукор, за необхідності додайте.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.