Покладіть ковбасу в... "кишеню" - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Покладіть ковбасу в… “кишеню”

1 Липня, 2022
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Покладіть ковбасу в… “кишеню”
0
Поділилося
36
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Ви готуєте бутерброди близьким на роботу? Любите їздити на природу та брати з собою перекуси? Хочете побалувати свою родину гарячою випічкою вранці? Тоді рецепт незвичних булочок у вигляді кишені — для вас. Тісто можна приготувати своє улюблене дріжджове, або скористатися нашим рецептом. А вкласти в «кишені» можна ковбасу чи сир, свіжі овочі тощо.

Тісто:

  • по 125 мл молока та води
  • 450—500 г борошна
  • 1 середнє яйце
  • 20 г свіжих дріжджів
  • 2 столові ложки цукру
  • 40 г вершкового масла (в тісто)
  • 1 чайна ложка солі

Додатково:

  • 1 столова ложка молока
  • 1 яйце (для змащування)
  • 50 г вершкового масла (для змащування)

З’єднати в мисці тепле молоко з водою. Додати цукор, розкришити дріжджі. Всипати 100 г борошна, перемішати. Поставити опару в тепло на 15—20 хв. до утворення пінної шапочки. Всипати сіль, ввести яйце кімнатної температури. Додати розтоплене вершкове масло, перемішати до однорідного стану. Поступово просіяти борошно, що залишилося.

Замісити спершу ложкою, а потім руками. У результаті має вийти тісто, яке добре триматиме форму і не липнутиме до рук. Водночас тісто має бути м’якеньким. Викласти в змащену олією миску й поставити в тепло на 40—60 хв. За цей час воно має збільшитися вдвічі.

Далі злегка обім’яти. Розділити на 8—9 частин. (Щоб булочки вийшли однаковими, краще скористатися вагами). Тісто зовсім не липне, тому стіл борошном можна не присипати. Якщо все ж таки липне, то при формуванні булочок краще змастити руки олією.

Формовка: кожен шматочок розкачати на коло діаметром близько 13—15 см, 0,5 см завтовшки. Змастити трохи розтопленим вершковим маслом. Скласти навпіл. Півколо знову змастити маслом, знову скласти. Має утворитися трикутник. Вільний край добре защипнути, щоб булочки не розкрилися під час випічки. Так само сформувати інші.

Викласти заготовки на застелене пергаментом деко. Прикрити легким рушником. Поставити в тепло на 25 хв. — вони повинні добре піднятися. Для змащування в мисці змішати яйце та молоко. Змастити булочки. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці близько 15 хв. Скоринка має вийти золотистою. Нарізати тонко ковбасу, сир, овочі. Викладаємо між шарами будь-яку начинку та насолоджуємося!

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Липень на городі, в саду та квітнику

Наступна публікація

9 правил спілкування з людьми, з якими вам незатишно

Схожі публікації

Нічна вівсянка на ряжанці
Кухонні університети

Нічна вівсянка на ряжанці

30 Липня, 2025
Швидкий пиріг із літніми ягодами
Кухонні університети

Швидкий пиріг із літніми ягодами

24 Липня, 2025
Печінковий торт з домашнім майонезом
Кухонні університети

Печінковий торт з домашнім майонезом

16 Липня, 2025
Кабачкова «Вежа»
Кухонні університети

Кабачкова «Вежа»

15 Липня, 2025
Насипний полуничний пиріг
Кухонні університети

Насипний полуничний пиріг

14 Липня, 2025
Хрусткі сирні палички із зеленню
Кухонні університети

Хрусткі сирні палички із зеленню

11 Липня, 2025
Наступна публікація
9 правил спілкування з людьми, з якими вам незатишно

9 правил спілкування з людьми, з якими вам незатишно

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Нічна вівсянка на ряжанці

Нічна вівсянка на ряжанці

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Нічна вівсянка на ряжанці

Нічна вівсянка на ряжанці

30 Липня, 2025
Листя бораго в холодник і вінегрет додають

Листя бораго в холодник і вінегрет додають

30 Липня, 2025
Що їсти після 60, аби не старіти й не хворіти: 8 порад дієтолога

Що їсти після 60, аби не старіти й не хворіти: 8 порад дієтолога

30 Липня, 2025
Які освітні пільги мають діти військових?

Які освітні пільги мають діти військових?

30 Липня, 2025

Останні публікації

Нічна вівсянка на ряжанці

Нічна вівсянка на ряжанці

30 Липня, 2025
Листя бораго в холодник і вінегрет додають

Листя бораго в холодник і вінегрет додають

30 Липня, 2025
Що їсти після 60, аби не старіти й не хворіти: 8 порад дієтолога

Що їсти після 60, аби не старіти й не хворіти: 8 порад дієтолога

30 Липня, 2025
Які освітні пільги мають діти військових?

Які освітні пільги мають діти військових?

30 Липня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти