Збирають врожай, коли пожовтіло й висохло нижнє листя. Якщо синоптики обіцяють приморозки, потрібно буде поквапитись.
Аби не пошкодити, буряки викопують вилами, а не лопатою. На легких землях витягують і вручну (але перед тим краще підкопати). Очищують від залишків землі та сортують. Бурячиння обережно зрізують гострим секатором, ножем або ножицями. Щоб не пошкодити сам коренеплід, залишають пеньки 1–2 см. Видаляють бічні корінці.
Після цього буряки підсушують на повітрі протягом 4–5 год. У приміщенні це може зайняти кілька днів. Періодично перевертають, щоб рівномірно обсушити. З ознаками гнилі, пошкоджень на шкірочці, з глибокими подряпинами, ранами на зберігання не закладають, а відразу пускають на переробку.
Зберігають буряки за температури 0–2 градуси та відносної вологості повітря 90–95 відсотків.