Багато господинь готують такі із задоволенням не тільки в пост, тому що виходить апетитно, яскраво, корисно і водночас економно. Витрата продуктів приблизно на дві порції.
* 350 г моркви
* 40 г манної крупи
* маленька цибулина
* чверть чайної ложки солі
* чорний мелений перець (за смаком)
* олія (для смаження)
* панірувальні сухарі
Моркву відварити до м’якості, дати охолонути. Цибулину подрібнити, обсмажити на олії до золотистого кольору. Натерти моркву на дрібній тертушці. Посолити, поперчити. Всипати манку, перемішати. Залишити при кімнатній температурі на 10 хв., щоб манка набухла, і котлети тримали форму. До морквяної маси додати цибулю (без олії), перемішати. Сформувати котлети (виходить 4 штуки), обкачати в сухарях. Маса виходить щільною, добре тримає форму. Обсмажити на добре розігрітій олії до хрусткої скоринки (приблизно по 3 хв.). Не в піст такі котлети добре подавати зі сметаною.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.