На відміну від млинців на пшеничному борошні, цей варіант корисніший. Такі млинці виходять тоненькими, дуже ніжними, м’якими та ароматними і за смаком нагадують вівсяне печиво. Вівсяне борошно можна зробити з вівсяних пластівців, подрібнивши їх через млинок для перетирання маку чи у кавомолці.
- 370 мл молока
- 110 г вівсяного борошна
- 2 яйця
- 4 столові ложки олії
- 2 столові ложки цукру
- 0,5 чайної ложки солі
- шматочок вершкового масла (для змащування)
Вбити в ємкість яйця, додати сіль, цукор. Збити все вінчиком, щоб вийшла пишна маса. Потім насипати вівсяне борошно, просіяне через сито. Налити половину молока і збити все до однорідності, щоб не було грудочок. Після цього налити молоко, що залишилося, і знову все добре перемішати. Завдяки тому, що рідину вводимо частинами, у тісті для млинців не буде грудочок. Налити в тісто олію, перемішати. Залишити постояти хвилин 10, щоб борошно розбухло — тоді млинці не будуть рватися. За консистенцією тісто для вівсяних млинців виходить рідким. Сковороду розігріти, змастити олією. Налити тонкий шар тіста. Смажити з обох боків до рум’яності. Готові млинці змащувати вершковим маслом.
Діана ШЕПЕЛЬ.