Сосиски в капустяному листі — проста страва, приготовлена «за мотивами» голубців. Процес приготування займає мінімум часу порівняно з класичними голубцями, це чудовий варіант для швидкого приготування обіду.
- 200 г сосисок
- листя білоголової капусти (за кількістю сосисок)
- 70 г твердого сиру
- олія
- борошно
- панірувальні сухарі
- 1 яйце
- сіль (за смаком)
- чорний мелений перець (за смаком)
Відокремити необхідну кількість листя від капусти — за кількістю сосисок. Закип’ятити воду, трохи підсолити й варити листя до м’якості — приблизно 5 хв. Якщо капуста молода, листя просто залити окропом на 1 хв. Сосиски обсмажити в розігрітій олії до легкої рум’яності. Краще взяти маленькі сосиски, щоб закуска вийшла більш акуратною.
Великі можна розрізати навпіл. Для начинки натерти середньо сир. Якщо капустяне листя велике, розрізати його навпіл, зрізати також грубу частину. На край капустяного листка викласти сосиску та притрусити сиром. Згорнути, як для голубців. Заготовки спочатку обкачати в борошні, щоб паніровка добре трималася. Потім занурити у збите яйце, яке попередньо підсолити та поперчити. Далі запанірувати в сухарях зі всіх боків. Розігріти в сковороді олію та викласти рулетики. Смажити зі всіх боків до рум’яної скоринки. Готові викласти на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру. Радимо подавати сосиски в капусті в гарячому вигляді, поки сир м’який і тягучий.
Крім сосисок, варіантів начинки багато: шинка, варена ковбаса, овочі, обсмажені з морквою та цибулею, гриби тощо.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.