Якщо хочеться солодкого, але корисного, то ось чудовий рецепт. Основа — вівсяні пластівці, перетерті на м’ясорубці на борошно. Таке печиво виходить хрустким і дуже ароматним. Вівсяна випічка вважається низькокалорійною, тому такі десерти цілком можна дозволити собі на дієті.
* 210 г вівсяного борошна
* 100 г пшеничного борошна
* 130 г цукру
* 2 невеликих яйця
* 100 г вершкового масла
* чверть чайної ложки солі
* пакетик ванільного цукру (або дрібка ваніліну)
* 2 чайні ложки розпушувача
Для приготування вівсяної муки пропустити пластівці «Геркулес» через м’ясорубку або подрібнити в кавомолці чи в блендері. У миску вбити яйця, всипати цукор, ванілін, сіль і розпушувач. Все добре перемішати до розчинення крупинок. Додати розм’якшене вершкове масло, перемішати до однорідності. Всипати вівсяне і пшеничне борошно, перемішати. Виходить густе тісто, яке липне до рук. За бажанням в тісто можна додати 100 г подрібнених волоських горіхів. Вологими руками відокремити невеликі шматочки тіста, скачати в кульки і трохи приплюснути. Викладати печиво на деко на невеликій відстані одне від одного (печиво трохи виросте). Випікати в розігрітій до 190 градусів духовці 15–17 хв.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.