Скибочки солодкого перцю в пікантній томатній заливці — це салат із перцю по-закарпатськи. Його можна подавати зі стравами з картоплі, рису, макаронів, а також використовувати як основу для супу.
- 4 кг помідорів
- 5 кг червоного солодкого перцю
- 2 головки часнику
- 2 столові ложки солі (з гіркою)
- зелень петрушки
- по склянці цукру та олії
- 2 столові ложки 9-процентного оцту
Помідори вимити та подрібнити у блендері або перекрутити на м’ясорубці. Перець вимити, вирізати насіння і розрізати кожний уздовж на 4—6 частин. Часник очистити, вимити та подрібнити. Зелень петрушки вимити, обсушити, подрібнити. Томатну масу перелити в ємкість із товстими стіцками, додати цукор, сіль і олію. Довести до кипіння, додати нарізаний перець, часник і зелень. Варити 30 хв. із моменту закипання, періодично помішуючи. Влити оцет, перемішати, дати покипіти 5 хв.
Гарячим розкласти салат у стерилізовані банки, закрутити, перевернути й укутати до повного остигання. Зберігати у темному прохолодному місці.
Діана ШЕПЕЛЬ.