Грецька мусака з баклажанами - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Грецька мусака з баклажанами

9 Серпня, 2019
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Грецька мусака з баклажанами
0
Поділилося
182
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Це одна з найвідоміших страв грецької кухні, яка являє собою запіканку з овочів і м’яса під ніжним вершковим соусом. Основа мусаки — шари з баклажанів, за рахунок яких закуска тримає форму при порційній подачі. У розпалі літо — сезон овочів, приготуйте закуску з колоритом грецької кухні.

  • 800 г баклажанів
  • 600 г картоплі
  • 700 г фаршу
  • 200 г цибулі
  • 160–180 мл білого сухого вина
  • 50 г твердого сиру
  • олія
  • сіль, мелений перець

СОУС:

  • 40 г вершкового масла
  • 30 г борошна
  • 400–500 мл молока
  • 2 яйця
  • 200 г твердого сиру
  • по дрібці мускатного горіха та солі

Для соусу на слабкому вогні розтопити вершкове масло. Всипати борошно, перемішати, обсмажити до золотавого кольору. Невеликими порціями влити тепле молоко, інтенсивно розмішуючи. Залишити трохи молока, щоб регулювати бажану густоту соусу. Постійно помішуючи, довести соус до кипіння (на мінімальному вогні) і дати покипіти 3—5 хв. Всипати в соус тертий сир. Перемішати і готувати, поки сир розплавиться. Соус за смаком посолити, додати тертий мускатний горіх, перемішати. Зняти з вогню, дати трохи охолонути. Яйця злегка збити вінчиком. У два прийоми додати яйця, щоразу розмішуючи. Миску з соусом закрити харчовою плівкою.

Цибулю нарізати чвертькільцями. З помідорів зняти шкірочку, дрібно нарізати. У баклажанів відрізати плодоніжки і нарізати їх тонкими скибочками. Скласти у друшляк, злегка присолити, залишити на 30 хв., промити та просушити. Обсмажити баклажани в олії, обсушити на паперових рушниках, щоб видалити надлишки олії. Обсмажити картоплю, нарізану кружальцями викласти на рушник.

У сковорідку з розігрітою олією покласти цибулю, злегка посолити, обсмажити до м’якості, перекласти зі сковорідки. Обсмажити фарш, влити вино, перемішати. Додати цибулю, помідори, сіль, перець, перемішати. Тушкувати на середньому вогні, періодично помішуючи, до повного випаровування рідини.

У форму для запікання викласти шар баклажанів, змастити соусом. Зверху рівним шаром викласти фарш, змастити соусом. Потім картоплю і скибочки баклажанів, що залишилися. Рясно полити мусаку соусом, притрусити тертим сиром. Запікати 40 хв. до рум’яної скоринки у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці.

Готову мусаку вийняти з духовки, залишити, щоб охолола: ледь теплу добре нарізувати на порційні шматочки.

 

Попередня публікація

Як зберегти кабачки свіжими до зими?

Наступна публікація

З Вахтангом Кікабідзе

Схожі публікації

Піца без дріжджів
Кухонні університети

Піца без дріжджів

22 Травня, 2025
Цілющий салат з кропивою
Кухонні університети

Цілющий салат з кропивою

21 Травня, 2025
Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Молода капуста, запечена з йогуртовим соусом: рецепт від Євгена Клопотенка

20 Травня, 2025
Голубці: рецепт від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Голубці: рецепт від Євгена Клопотенка

19 Травня, 2025
Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

16 Травня, 2025
Млинці на сухому молоці
Кухонні університети

Млинці на сухому молоці

15 Травня, 2025
Наступна публікація
З Вахтангом Кікабідзе

З Вахтангом Кікабідзе

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Піца без дріжджів

Піца без дріжджів

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Піца без дріжджів

Піца без дріжджів

22 Травня, 2025
Основні помилки та проблеми при вирощуванні синеньких

Основні помилки та проблеми при вирощуванні синеньких

22 Травня, 2025
Наталія Федорчук: “Любов є основою життя”

Наталія Федорчук: “Любов є основою життя”

22 Травня, 2025
Як підтвердити стаж на ТОТ?

Як підтвердити стаж на ТОТ?

22 Травня, 2025

Останні публікації

Піца без дріжджів

Піца без дріжджів

22 Травня, 2025
Основні помилки та проблеми при вирощуванні синеньких

Основні помилки та проблеми при вирощуванні синеньких

22 Травня, 2025
Наталія Федорчук: “Любов є основою життя”

Наталія Федорчук: “Любов є основою життя”

22 Травня, 2025
Як підтвердити стаж на ТОТ?

Як підтвердити стаж на ТОТ?

22 Травня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти