Паска на кефірі - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Паска на кефірі

14 Квітня, 2025
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Паска на кефірі
0
Поділилося
134
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Сонячна випічка з ніжним, соковитим та ароматним м’якушем. Білі шапочки з меренги та барвистий декор — справжнє свято весни!

Тісто:

  •  650 г борошна
  •  300 мл кефіру
  •  200 г цукру
  •  150 г вершкового масла
  •  1 яйце
  •  2 жовтки
  •  150 г родзинок
  •  дрібка ваніліну
  •  7 г швидкодіючих дріжджів
  •  1 чайна ложка куркуми
  •  0,5 чайної ложки солі

Для глазурі:

  •  140 г цукру
  •  2 білки
  •  горішки та цукати

У мисці змішуємо теплий кефір, м’яке вершкове масло, 1 яйце та 2 жовтки. Додаємо цукор і ваніль. Щоб м’якуш пасок вийшов апетитного жовтого кольору, насипаємо куркуму. Все розмішуємо до розчинення цукру.

Для сухої основи в ємність просіюємо 600 г борошна, додаємо дріжджі та сіль. Перемішуємо до об’єднання інгредієнтів. Переливаємо рідку суміш у посуд з борошном.

Замішуємо тісто. Воно вологе, липке, частково тримає форму, але не пливе. Тісто зручніше замішувати в кухонному комбайні або за допомогою міксера з насадкою гак. Додатково при замішуванні підсипати ще 50 г борошна. Через 12–15 хв. замісу на середній швидкості тісто стане еластичним. Поставити на 1 год., прикривши плівкою, воно має збільшитися удвічі.

Додати в тісто запарені та просушені родзинки. Вимісити знову, округлити, поставити в тепло ще на 1 год. Воно виросте ще більше. Змастивши руки олією, обминаємо дріжджове тісто, просто в руках злегка його округлюємо і розкладаємо у форми. Тісто має заповнювати форми трохи більше, ніж на 1/3. Прикриваємо заготовки легким рушником і даємо відстоятись у теплі до збільшення у два рази (близько 1 год.).

Заздалегідь вмикаємо грітися духовку на 170 градусів. Обережно ставимо форми на середній рівень і готуємо близько 30–35 хв. до сухої шпажки. Даємо охолонути у формах.

Для глазурі в ємність наливаємо 2 білки, насипаємо цукор. В окремій каструльці доводимо до кипіння воду і поміщаємо в неї ємність із цукром та білками. Прогріваємо вміст, постійно помішуючи, на водяній бані до розчинення кристалів цукру. Суміш має бути теплою, а при розтиранні між пальцями вже не відчуватимуться кристали цукру. Тільки не перегрійте, інакше зварите білок! Залишається збити меренгу до білого глянсового кольору та стабільності. На швидких обертах міксер впорається за 5–7 хв. Наносимо білу шапочку на трохи теплі або вже охололі паски. Можна просто ложкою, а хочете — за допомогою кулінарного мішка з насадкою. Декоруємо за власним смаком.

 

Попередня публікація

Як виростити вишневий сад

Наступна публікація

Ветерани з інвалідністю можуть безоплатно вчитися водінню

Схожі публікації

Запечений гарбуз у салаті
Рецепти страв

Запечений гарбуз у салаті

29 Листопада, 2025
Сливовий пиріг за рецептом газети The New York Times
Рецепти страв

Сливовий пиріг за рецептом газети The New York Times

29 Листопада, 2025
Цукати натуральні й ароматні
Рецепти страв

Цукати натуральні й ароматні

23 Листопада, 2025
Карпатська грибна юшка
Рецепти страв

Карпатська грибна юшка

23 Листопада, 2025
Яблучний пиріг
Рецепти страв

Яблучний пиріг

7 Листопада, 2025
Ліниві голубці
Кухонні університети

Ліниві голубці

16 Жовтня, 2025
Наступна публікація
Ветерани з інвалідністю можуть безоплатно вчитися водінню

Ветерани з інвалідністю можуть безоплатно вчитися водінню

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Іван Татауров: “Ми повинні перемогти заради наших дітей”

Іван Татауров: “Ми повинні перемогти заради наших дітей”

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Іван Татауров: “Ми повинні перемогти заради наших дітей”

Іван Татауров: “Ми повинні перемогти заради наших дітей”

6 Грудня, 2025
Передплатити «Порадницю» можна за «Зимовою підтримкою»

Передплатити «Порадницю» можна за «Зимовою підтримкою»

5 Грудня, 2025
В оголошеннях про вакансії

В оголошеннях про вакансії

5 Грудня, 2025
У зиму — з чистою бруківкою

У зиму — з чистою бруківкою

5 Грудня, 2025

Останні публікації

Іван Татауров: “Ми повинні перемогти заради наших дітей”

Іван Татауров: “Ми повинні перемогти заради наших дітей”

6 Грудня, 2025
Передплатити «Порадницю» можна за «Зимовою підтримкою»

Передплатити «Порадницю» можна за «Зимовою підтримкою»

5 Грудня, 2025
В оголошеннях про вакансії

В оголошеннях про вакансії

5 Грудня, 2025
У зиму — з чистою бруківкою

У зиму — з чистою бруківкою

5 Грудня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти