Готуємо в банці: смачно та соковито - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Готуємо в банці: смачно та соковито

1 Квітня, 2025
in Кухонні університети
0
Готуємо в банці: смачно та соковито
0
Поділилося
57
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Пропонуємо не стояти довго біля плити. Просто закиньте необхідні продукти в банку. М’ясо, риба та овочі готуються у власному соку і виходять м’якими, соковитими та дуже смачними.

Томлена свинина

700 г м’якоті свинини (з прошарком жиру); 1 велика цибулина; 1 столова ложка приправи до шашлику; сіль; 2 лаврові листки; 3 горошини чорного перцю.

М’ясо наріжте крупними порційними шматками, викладіть у миску. Додайте сіль, приправу та нарізану півкільцями цибулину. Ретельно помніть руками, щоб із цибулі виділився сік. Залиште промаринуватися 1 год. М’ясо разом із цибулею перекладіть у суху скляну банку, додайте лавровий лист і перець (рідину та олію додавати не потрібно, достатньо соку, що виділиться з м’яса та цибулі). Накрийте банку фольгою чи металевою кришкою (без резинки). Відправте В ХОЛОДНУ ДУХОВКУ і запікайте при температурі 180 градусів близько 1 год. — залежно від жорсткості м’яса. Після вимкнення залиште в духовці на 20 хв.

Печінка з яблуками

600 г курячої печінки; 1 велика цибулина; 1 велике кисле яблуко; 0,5 чайної ложки солі; чверть чайної ложки меленого коріандру; чорний мелений перець.

Печінку розріжте навпіл, посоліть і поперчіть. Цибулину наріжте півкільцями, яблуко скибочками. Чергуючи печінку, яблука та цибулю, заповніть банку (1,5 л). Деякі шари посоліть, поперчіть і приправте коріандром. Шийку банки щільно обгорніть фольгою. Поставте в холодну духовку, увімкніть на 170 градусів і готуйте 40 хв. Після вимкнення залиште в духовці на 10 хв.

Стегенця в томаті

500 г курячих стегенець; 1 морквина; 1 цибулина; 2 зубчики часнику; 1 столова ложка томатного соусу; 0,5 чайної ложки приправи для курки; сіль; чорний мелений перець.

Курячі стегна розріжте порційними шматками (шкірку краще зняти). Морквину наріжте брусочками, цибулину — чвертькільцями, часник подрібніть. Перекладіть курку з овочами в миску. Додайте спеції та томатний соус. Перемішайте, дайте промаринуватися 30 хв. Перекладіть все у скляну банку ємністю 1 л, обгорніть шийку фольгою. Поставте в холодну духовку, розігрійте до 160 градусів і готуйте 30 хв. Після цього збільште температуру до 180, готуйте ще 30 хв.

Скумбрія з морквою

1 велика скумбрія; 3 морквини; 1 цибулина; чверть чайної ложки приправи для риби; 4 горошини духмяного перцю, 2 лаврові листки; сіль.

Рибину випатрайте, обсушіть паперовими рушниками, наріжте порційними шматками. Цибулину наріжте півкільцями, моркву — кружальцями. У літрову банку на дно викладіть перець горошком і лавровий лист. Далі — частину риби, цибулю та моркву, підсоліть і приправте спеціями. Повторюйте шари, доки наповниться банка. Закрийте банку фольгою. Поставте в холодну духовку. Запікайте близько 1 год. при 180 градусах.

Основні правила, яких потрібно дотримуватись:

  •  банка має бути сухою, без тріщин, сколів і пошкоджень;
  •  температура духовки не має бути вищою за 180 градусів, інакше є ризик того, що банка трісне;
  •  не заповнюйте банку доверху — сік може витекти, і страва вийде сухою;
  •  ставити й діставати банку потрібно з холодної духовки, щоб скло не тріснуло.

 

Попередня публікація

Додайте у випічку мед

Наступна публікація

Вартість навчання дітей ветеранів компенсуватимуть

Схожі публікації

Кабачкові оладки з фаршем
Кухонні університети

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління
Кухонні університети

Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління

4 Серпня, 2025
Нічна вівсянка на ряжанці
Кухонні університети

Нічна вівсянка на ряжанці

30 Липня, 2025
Швидкий пиріг із літніми ягодами
Кухонні університети

Швидкий пиріг із літніми ягодами

24 Липня, 2025
Печінковий торт з домашнім майонезом
Кухонні університети

Печінковий торт з домашнім майонезом

16 Липня, 2025
Кабачкова «Вежа»
Кухонні університети

Кабачкова «Вежа»

15 Липня, 2025
Наступна публікація
Вартість навчання дітей ветеранів компенсуватимуть

Вартість навчання дітей ветеранів компенсуватимуть

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Віталій Козловський перевипустив одну зі своїх найвідоміших пісень “Знаєш”

Віталій Козловський перевипустив одну зі своїх найвідоміших пісень “Знаєш”

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Віталій Козловський перевипустив одну зі своїх найвідоміших пісень “Знаєш”

Віталій Козловський перевипустив одну зі своїх найвідоміших пісень “Знаєш”

1 Жовтня, 2025
Сон, музика та телефонні дзвінки: чим наповнений день Катерини Кузнецової

Сон, музика та телефонні дзвінки: чим наповнений день Катерини Кузнецової

19 Вересня, 2025
Ферстаппен проїхав найшвидше коло в історії Формули-1

Ферстаппен проїхав найшвидше коло в історії Формули-1

6 Вересня, 2025
Костянтин Оборін: «Мені українську державу треба захистити від ворога!»

Костянтин Оборін: «Мені українську державу треба захистити від ворога!»

29 Серпня, 2025

Останні публікації

Віталій Козловський перевипустив одну зі своїх найвідоміших пісень “Знаєш”

Віталій Козловський перевипустив одну зі своїх найвідоміших пісень “Знаєш”

1 Жовтня, 2025
Сон, музика та телефонні дзвінки: чим наповнений день Катерини Кузнецової

Сон, музика та телефонні дзвінки: чим наповнений день Катерини Кузнецової

19 Вересня, 2025
Ферстаппен проїхав найшвидше коло в історії Формули-1

Ферстаппен проїхав найшвидше коло в історії Формули-1

6 Вересня, 2025
Костянтин Оборін: «Мені українську державу треба захистити від ворога!»

Костянтин Оборін: «Мені українську державу треба захистити від ворога!»

29 Серпня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти