Борошно, яке збагатить випічку - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети Домашній технолог

Борошно, яке збагатить випічку

19 Березня, 2025
in Домашній технолог
0
Борошно, яке збагатить випічку
0
Поділилося
37
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Мене часто запитують, як зробити хліб або солодку випічку кориснішими. Один зі способів — замінити частину пшеничного борошна альтернативним.

Цільнозернове

Цільнозернове пшеничне борошно не очищують від висівок так, як біле, завдяки чому в ньому залишається більше корисних речовин.

Спробуйте замінити чверть або половину білого борошна в рецепті на цільнозернове. Але таке борошно важче, ніж звичайне біле, тому текстура випічки вийде щільнішою. З цільнозерновим борошном добре виходять булочки, хліб, вареники, млинці, кекси.

Гречане

Оскільки гречане борошно не містить клейковини, до нього треба додавати пшеничне. Гречане тісто має тонкий горіховий аромат і цікаву текстуру. Ви можете приготувати багато страв: тонкі млинці, ароматні кекси, вареники, домашню локшину, печиво, хрумкий хліб. Гречане борошно можна приготувати самостійно, змоловши крупу в кавомолці.

Вівсяне

Вівсяне борошно має ніжний вершковий смак і аромат. Тому його можна додавати практично в будь-яке тісто для покращення смакових якостей. Вироби з нього виходять м’якими, зберігають вологість і ніжність. Підходить і для пухких бісквітів, і для хрусткого хліба, і для кексів, печива, млинців чи пирогів.

Але для пишної випічки вівсяне борошно потрібно змішати з пшеничним, адже тісто з ним стає менш еластичним.

Кукурудзяне

Його неймовірний колір надихне по-новому поглянути на звичні страви та випічку. Кукурудзяне борошно використовують для приготування хліба, пирогів, печива, і навіть бісквіти стають більш ароматними, розсипчастими та набувають золотистого відтінку.

У кукурудзяному борошні немає клейковини, тому замісити еластичне тісто з нього не вийде. Його треба змішувати з пшеничним.

Тетяна ЧЕРЕВКО, кухар. м. Хмельницький.

Попередня публікація

Прокинулись тюльпани -- підживіть азотом

Наступна публікація

Програма субсидій на оренду для ВПО: як долучитися власнику житла

Схожі публікації

7 порад, як приготувати домашній класичний гамбургер
Домашній технолог

7 порад, як приготувати домашній класичний гамбургер

7 Травня, 2025
Шампіньйони чи печериці?
Домашній технолог

Шампіньйони чи печериці?

22 Квітня, 2025
Додайте у випічку мед
Домашній технолог

Додайте у випічку мед

1 Квітня, 2025
Як обрати зрілий ананас?
Домашній технолог

Як обрати зрілий ананас?

15 Січня, 2025
Як «роздягнути» фундук чи арахіс?
Домашній технолог

Як «роздягнути» фундук чи арахіс?

27 Листопада, 2024
Як замінити у випічці вершкове масло, щоб «не порушити» рецепт?
Домашній технолог

Як замінити у випічці вершкове масло, щоб «не порушити» рецепт?

13 Листопада, 2024
Наступна публікація
Програма субсидій на оренду для ВПО: як долучитися власнику житла

Програма субсидій на оренду для ВПО: як долучитися власнику житла

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Рисово-кокосові биточки на десерт

Рисово-кокосові биточки на десерт

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Рисово-кокосові биточки на десерт

Рисово-кокосові биточки на десерт

9 Травня, 2025
Чи не пізно обробляти персик після цвітіння?

Чи не пізно обробляти персик після цвітіння?

9 Травня, 2025
5 порад для здоров’я печінки

5 порад для здоров’я печінки

9 Травня, 2025
Сертифікат «єВідновлення» для першого внеску за «єОселю»: як використати

Сертифікат «єВідновлення» для першого внеску за «єОселю»: як використати

9 Травня, 2025

Останні публікації

Рисово-кокосові биточки на десерт

Рисово-кокосові биточки на десерт

9 Травня, 2025
Чи не пізно обробляти персик після цвітіння?

Чи не пізно обробляти персик після цвітіння?

9 Травня, 2025
5 порад для здоров’я печінки

5 порад для здоров’я печінки

9 Травня, 2025
Сертифікат «єВідновлення» для першого внеску за «єОселю»: як використати

Сертифікат «єВідновлення» для першого внеску за «єОселю»: як використати

9 Травня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти