Підливи побільше, будь ласка! - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Підливи побільше, будь ласка!

16 Січня, 2024
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Підливи побільше, будь ласка!
0
Поділилося
136
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Не дарма так часто кажуть — підлива чудово підкреслить смак будь-якого гарніру. А як же апетитно вона розливається по картопляному пюре або смачно просочує макарони, гречку чи рис. І саме такі підливи ми й приготуємо!

ТОМАТНА «УНІВЕРСАЛЬНА»

По 2 столові ложки олії та вершкового масла; 2 столові ложки борошна; 2 столові ложки томатної пасти; 400–500 мл води; 3 столові ложки жирної сметани; 0,5 чайної ложки солі; по 1 чайній ложці меленої паприки, сушеного кропу та часнику; дрібка цукру (для балансу смаку); 1 лавровий листок.

На сковороді розігріти суміш олії та масла. Всипати борошно, смажити до рум’яності, постійно помішуючи. Викласти томатну пасту, перемішати. Тоненькою цівкою влити воду, постійно помішуючи, щоб не було грудочок. Додати сіль, цукор і спеції. Все розмішати, довести до кипіння на повільному вогні. Наприкінці додати сметану, довести до кипіння, зняти з вогню. Якщо підлива вийшла густою, можна долити води.

Підливка готова — ідеальна до котлет, рису, гречки, картопляного пюре, макаронів тощо. За бажання в підливу можна додати засмажку з моркви та цибулі.

ЦИБУЛЕВА ДО КОТЛЕТ

3 середні цибулини; 50 г вершкового масла; 100 г сметани; 1 склянка води; 1 столова ложка борошна; по чверті чайної ложки мускатного горіха та чорного меленого перцю; 0,5 чайної ложки солі.

У сковорідці розтопити масло, викласти нарізану напівкільцями цибулю. Смажити до м’якості. Присипати борошном, розмішати, потримати на вогні 2 хв. Додати сіль і спеції, влити воду, перемішати. Довести до кипіння, постійно помішуючи. Викласти сметану, довести до слабкого кипіння, зняти з вогню.

Цибуля в підливці виходить ніжною, вершковою, зовсім не схожою на варену. Подайте її до котлет — можливо, і гарнір не знадобиться. А як смачно з хлібом!

ЯЛОВИЧИНА НА ГРИБНІЙ ПОДУШЦІ ПІД МОЛОЧНИМ СОУСОМ

500 г яловичини; 2 середні цибулини; 200 г печериць; 200 г сметани; 0,5 чайної ложки солі; олія.

Соус: 50 г вершкового масла; 50 г борошна; 400 мл молока; 30 г томатної пасти; дрібка мускатного горіха; сіль.

Для соусу розтопити масло в сковорідці. Всипати борошно, помішуючи, готувати до кремового кольору. Тоненькою цівкою влити гаряче молоко, постійно помішуючи. Тримати на вогні до загусання (близько 5–7 хв.). Додати томатну пасту, сіль, мускатний горіх, довести до кипіння, зняти з вогню.

Яловичину нарізати тонкими шматочками, відбити (тоді вона буде ніжнішою). Далі нарізати відбиті шматки тоненькими смужками. У сковороді розігріти олію, швидко обсмажити м’ясо до рум’яної скоринки (до готовності доводити не потрібно), посолити, викласти на тарілку. У цій саме сковорідці обсмажити цибулю до рум’яності. Додати гриби, смажити до випаровування вологи, посолити. Викласти яловичину на цибулево-грибну «подушку», залишити на 5 хв. Залити суміш молочним соусом, додати сметану. Все перемішати, тушкувати на слабкому вогні 15 хв.

Попередня публікація

Що не так із міфами про папіломи

Наступна публікація

Людина пережила обстріл: як її підтримати

Схожі публікації

Кабачкові оладки з фаршем
Кухонні університети

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління
Кухонні університети

Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління

4 Серпня, 2025
Нічна вівсянка на ряжанці
Кухонні університети

Нічна вівсянка на ряжанці

30 Липня, 2025
Швидкий пиріг із літніми ягодами
Кухонні університети

Швидкий пиріг із літніми ягодами

24 Липня, 2025
Печінковий торт з домашнім майонезом
Кухонні університети

Печінковий торт з домашнім майонезом

16 Липня, 2025
Кабачкова «Вежа»
Кухонні університети

Кабачкова «Вежа»

15 Липня, 2025
Наступна публікація
Людина пережила обстріл: як її підтримати

Людина пережила обстріл: як її підтримати

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Україна здобула першу медаль у спортивній аеробіці на Всесвітніх іграх-2025

Україна здобула першу медаль у спортивній аеробіці на Всесвітніх іграх-2025

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Україна здобула першу медаль у спортивній аеробіці на Всесвітніх іграх-2025

Україна здобула першу медаль у спортивній аеробіці на Всесвітніх іграх-2025

15 Серпня, 2025
Олексій Притула: “Завжди буду на боці тих, хто чинитиме опір до останнього”

Олексій Притула: “Завжди буду на боці тих, хто чинитиме опір до останнього”

14 Серпня, 2025
Субсидії для ВПО за програмою «Прихисток»

Субсидії для ВПО за програмою «Прихисток»

14 Серпня, 2025
Ігор Поклад: пісенна легенда України

Ігор Поклад: пісенна легенда України

9 Серпня, 2025

Останні публікації

Україна здобула першу медаль у спортивній аеробіці на Всесвітніх іграх-2025

Україна здобула першу медаль у спортивній аеробіці на Всесвітніх іграх-2025

15 Серпня, 2025
Олексій Притула: “Завжди буду на боці тих, хто чинитиме опір до останнього”

Олексій Притула: “Завжди буду на боці тих, хто чинитиме опір до останнього”

14 Серпня, 2025
Субсидії для ВПО за програмою «Прихисток»

Субсидії для ВПО за програмою «Прихисток»

14 Серпня, 2025
Ігор Поклад: пісенна легенда України

Ігор Поклад: пісенна легенда України

9 Серпня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти