“Велюрова” консистенція досягається завдяки особливій заправці з борошна, вершків і яєчного жовтка. Зараз саме час для таких ніжних перших страв, що зігрівають.
На 4 порції:
- 500 г цвітної капусти
- 3 середні картоплини
- 40 г вершкового масла
- 40 г борошна
- 1 середня цибулина
- 1,3 л м’ясного бульйону
- 100 мл вершків (20%)
- неповна чайна ложка солі
- 2 жовтки
- дрібка чорного меленого перцю
- дрібка мускатного горіха
Цибулину та картоплю нарізати дрібними кубиками. Цвітну капусту розібрати на суцвіття. У каструлі розігріти масло, обсмажити на середньому вогні цибулю близько 3-х хв. Всипати борошно. Готувати, помішуючи, на невеликому вогні 3 хв. Так вийде заправка-загущувач. Влити обережно, в три прийоми, до цибулевої заправки гарячий бульйон, інтенсивно помішуючи, щоб уникнути утворення грудочок. Довести до кипіння, додати картоплю, проварити 7 хв. Викласти цвітну капусту. Накрити кришкою та варити 15—20 хв. на невеликому вогні. Коли овочі стануть м’якими, подрібнити блендером до однорідної консистенції. Посолити, поперчити, додати мускатний горіх.
В окремій ємності змішати вершки та жовтки, трохи збити виделкою до однорідності. Повернути каструлю на вогонь, ввести вершково-яєчну суміш у суп, продовжуючи швидко помішувати. Знову довести до кипіння, одразу зняти з вогню.