«КОНТРАСТНИЙ ДУШ»
Викласти помитий середній буряк у каструлю. Хвостик і корінці не обрізати, бо весь сік піде у воду, а буряк стане несмачним і блідим. Залити водою, щоб була «на два пальці» вище овоча. Варити під кришкою 50 хв., якщо маленький, то достатньо 30—40 хв.
Після злити гарячу воду, одразу залити буряк холодною. Перекласти в миску, знову залити холодною водою, додати кубики льоду. За такого способу буряк залишиться солодким (звичайно, залежно від сорту), не втратить колір, а чиститиметься дуже легко, навіть без ножа.
У ДУХОВЦІ З КОМПАНІЄЮ
Підготовлений буряк завернути у фольгу. Поставити в розігріту до 200 градусів духовку. Звичайно, спеціально розігрівати духовку, щоб запекти кілька бурячин, необов’язково. Буряк багато місця не займає, завжди можна «примостити» поруч із пирогом чи запіканкою. Готується буряк у духовці в середньому 50 60 хв. Залишити у фользі до повного охолодження.
Порада: спробуйте перед запіканням додати до кожного буряка дрібку солі та чайну ложку яблучного оцту. Смак неймовірний!
ЯКЩО ТРЕБА ТЕРМІНОВО
Зробіть у пакеті для запікання кілька проколів, помістіть туди буряк. Покладіть пакет із буряком на тарілку для мікрохвильовки. Готуйте на повній потужності 12 хв. Після вимкнення залиште пакет у мікрохвильовій печі на 15 хв., дверцята не відчиняйте.
ЗАХИСТІТЬ РУКИ
Перед приготуванням буряка змастіть руки олією. Вона не лише захистить шкіру від фарбування соком, а й зробить руки ніжнішими.