Це неймовірна випічка нашвидкуруч: багато соковитої начинки під хрусткою вівсяною скоринкою. Беріть будь-які ягоди — і щоразу отримуватимете новий смак. Якщо немає ягід, можна використовувати фрукти, наприклад, яблука, сливи або груші.
На форму 26 см:
- 100 г борошна
- 100 г цукру
- 100 г вершкового масла
- 100 г вівсяних пластівців
- 0,5 кг ягід чи фруктів
- 1 столова ложка крохмалю
- 1 столова ложка цукрової пудри
В миску всипати борошно та цукор. Додати кубики холодного масла. Швидко перетерти пальцями на крихту. Всипати вівсяні пластівці швидкого приготування, все разом перетерти на крихту.
У форму для випічки викласти ягоди (шматочки фруктів). Змішати крохмаль і цукрову пудру, присипати ягоди, акуратно перемішати, рівномірно розподілити по формі. Завдяки крохмалю начинка буде не водянистою, а наче густе варення. Зверху на ягоди висипати крихту, розподілити, не утрамбовуючи. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати 25 хв., верх має підзолотитися. Перед подачею дати охолонути.
Виходить смачно і готується нескладно. Подавати цей пиріг найкраще з морозивом чи збитими вершками.