Меню з консервної банки: рибні котлети, юшка та заливний пиріг - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Меню з консервної банки: рибні котлети, юшка та заливний пиріг

7 Листопада, 2022
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Меню з консервної банки: рибні котлети, юшка та заливний пиріг
0
Поділилося
46
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Багато хто закуповує у воєнний час рибні консерви, головна перевага яких у тому, що ситні та довго зберігаються. А ще консервована риба стане основою апетитних і поживних страв, якими можна нагодувати велику родину. Смачно та вигідно!

РИБНІ КОТЛЕТИ — СМАЧНО, БАГАТО Й НЕДОРОГО

Рибна консерва (в олії, 250 г); 600 г картоплі; 2 маленькі яйця; маленька цибулина; 2 столові ложки манної крупи; сіль і чорний мелений перець за смаком; олія; борошно чи панірувальні сухарі.

Для начинки: 2 варених яйця; 30 г твердого сиру; 30 г вершкового масла; чверть чайної ложки солі.

Картоплю відварити в підсоленій воді. Розім’яти, дати охолонути. Цибулю дрібно нарізати, обсмажити в олії до рум’яності. Картоплю викласти в миску, додати цибулю, сіль, перець, яйця. Всипати манку. Консерву (без  істочок і рідини) добре розім’яти виделкою. Додати до картоплі й добре перемішати.

Для начинки яйця порізати дрібними кубиками, сир середньо натерти, додати м’яке вершкове масло. Підсолити та перемішати. (Можна начинку не готувати, а зробити котлети без неї).

Набирати по столовій ложці фаршу, роблячи плескач вологими руками. На середину викладати трохи начинки. Защипуючи, сформувати котлети. Обкачати в борошні чи сухарях (виходить близько 12—14 шт.). Можна запекти або обсмажити. Форму для запікання змастити олією. Викласти котлети. Поставити в розігріту до 200 градусів духовку, готувати 10 хв., дістати, змастити яйцем і поставити в духовку ще на 10—15 хв., до зарум’янення. На сковороді смажити так, як і звичайні рибні — до зарум’янення.

ЗАЛИВНИЙ ПИРІГ ІЗ СИТНОЮ НАЧИНКОЮ

Заливне тісто: 500 мл кефіру; 300 г борошна; 3 яйця; 1 столова ложка цукру; 1 чайна ложка солі; 0,5 чайної ложки соди.

Начинка: рибна консерва (в олії, 250 г); 3 варені яйця; склянка вареного рису; середня цибулина; зелена цибуля (3 гілочки); 2 столові ложки олії; чверть чайної ложки солі; дрібка чорного меленого перцю.

Ріпчасту цибулю дрібно нарізати, обсмажити в олії до золотавості, охолодити. Порізати кубиками яйця, подрібнити зелень. У риби відокремити кісточки, м’якоть розім’яти виделкою. З’єднати начинку в мисці: яйця, два види цибулі, рибу, рис. Посолити, поперчити за смаком, перемішати.

Духовку ввімкнути на 180 градусів. Усі продукти для тіста мають бути кімнатної температури. З’єднати в мисці кефір, яйця, сіль, цукор, перемішати. Борошно змішати з содою, всипати в миску. Перемішати — за консистенцією тісто виходить, як на оладки. Форму (20х20 см) змастити олією чи викласти пергаментом. Вилити половину тіста. Викласти начинку. Розподілити другу частину тіста. Поставити в розігріту духовку. Готувати близько 1 год.

ЮШКА

На 2 л води: 1 банка скумбрії (в олії чи власному соку); 5—6 середніх картоплин; 1 велика морквина; 1 середня цибулина; невеликий пучечок петрушки (свіжої); олія (для смаження); 0,5 чайної ложки солі.

Моркву нарізати чвертькружальцями, цибулю — кубиками, картоплю — брусочками. Розігріти в сковороді олію. Викласти моркву та цибулю. Смажити на помірному вогні до зарум’янення. Картоплю покласти в киплячу воду, варити близько 7 хв. (до напівготовності).

Додати обсмажені овочі з олією, проварити разом ще 5 хв. Рибні консерви дістати з банки й видалити кісточки, щоб вийшли великі шматочки рибної м’якоті. Закласти в каструлю рибу з рідиною, перемішати. За потреби досолити. Варити рибний суп ще кілька хвилин.

Наприкінці додати подрібнену свіжу зелень, прокип’ятити ще хвилину, після чого вимкнути вогонь, накрити кришкою. Дати настоятися хоча б 5 хв.

Порада: за бажання можна додати плавлений сирок (на цю кількість інгредієнтів вистачить 1 шт.). Вийде дуже ніжно та ще смачніше.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Саджанці для порічок -- без витрат

Наступна публікація

Чи потрібно готуватися до щеплень: поради від МОЗ

Схожі публікації

Буряковий холодник
Кухонні університети

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Бісквіт королеви Вікторії
Кухонні університети

Бісквіт королеви Вікторії

3 Червня, 2025
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Наступна публікація
Чи потрібно готуватися до щеплень: поради від МОЗ

Чи потрібно готуватися до щеплень: поради від МОЗ

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025

Останні публікації

Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти