Незвичайна подача картопляного пюре завжди може здивувати близьких своєю оригінальністю. Найсмачніша ця страва — зі сметаною. Із зазначених інгредієнтів виходить 10 спіральок діаметром приблизно 10 см.
* 700 г відвареної картоплі (без відвару)
* 2 яйця
* 90 г борошна
* неповна чайна ложка солі
* чверть чайної ложки чорного меленого перцю
* олія для смаження
З картоплі повністю злити весь відвар. Дати охолонути до теплого стану. Добре розім’яти товкачем, щоб пюре було без грудочок. Додати сіль, перець. Ввести збиті (трохи) яйця. В кінці всипати борошно. Все добре перемішати на однорідну масу. Тісто виходить, як на картопляні зрази, трохи липке. У поліетиленового пакета з-під молока зрізати куточок, щоб вийшов отвір з 10-копійчану монету. Перекласти картопляне тісто в пакет. У сковороді розігріти олію. Натискаючи на пакет, відсадити спіральки на сковорідку. Смажити на середньому вогні з обох боків по 3–4 хв. до золотистого кольору. Готові спіральки викладати на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Обсмажити всі спіральки.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.