4 рецепти салатів з пекінки, коли хочеться чогось легенького - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

4 рецепти салатів з пекінки, коли хочеться чогось легенького

28 Січня, 2022
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
4 рецепти салатів з пекінки, коли хочеться чогось легенького
0
Поділилося
234
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Білоголова капуста для когось жорсткувата, свіжі салати, можливо, влаштовують не всіх своєю ціною (особливо взимку!) — ось тут і виручить пекінська капуста. Серед усіх видів капусти вона — найсоковитіша, хрумка та м’яка. І саме взимку коштує набагато дешевше за інші листові салати.

З ХРУСТКИМИ СУХАРИКАМИ

Легкий, але поживний салат без майонезу. Сухарики додайте перед подачею на стіл, щоб залишалися хрусткими.
Маленька капустина; 200 г черствого батона; 250 г курячого філе; 150 г твердого сиру; 1 свіжий огірок; невелика фіо- летова цибулина.
Заправка: 4 столові ложки олії; 3 зубчики часнику; 1 столова ложка соку лимона; сіль і чорний мелений перець (за смаком).

Філе відварити до готовності (близько 20 хв. після закипання), остудити, розібрати на волокна. З батона зрізати скоринку, м’якуш нарізати кубиками. Обсмажити в невеликій кількості олії до золотавої скоринки. Огірок нарізати соломкою, цибулю — півкільцями. Сир натерти на дрібній тертушці. Для заправки змішати олію, сік лимона, сіль, перець, вичавлений через часничницю часник. Капустину тонко нашаткувати. Додати огірки, цибулю, філе, сир. Безпосередньо перед подачею полити заправкою та викласти сухарики.

«СКОРОСТИГЛИЙ»

Салат із розряду «гості на порозі», адже інгредієнти не потрібно попередньо варити — тільки нарізати та заправити.

Маленький качан пекінської капусти; 150 г копченої ковбаси; 1 червона болгарська перчина; 1 свіжий огірок; 200 г консервованої кукурудзи; 2 столові ложки майонезу; сіль і чорний мелений перець (за смаком).

Капусту нашаткувати тонкою соломкою. Перець нарізати дрібними кубиками, огірок — четвертинками кружечків. Ковбасу — кубиками або соломкою. З кукурудзи злити рідину. З’єднати всі продукти з капустою. Заправити майонезом, посолити та поперчити. Добре перемішати й одразу ж подавати.

«ЛЕБЕДИНИЙ ПУХ»

Легкий салат із «білих» продуктів — звідси і його назва. Підходить як для буднів, так і для святкового столу.

150 г пекінської капусти; 170 г бринзи; 250 г відвареного курячого філе; 3 варені білки.

Для соусу: 3 столові ложки сметани; 1 чайна ложка готової гірчиці; 1 зубчик часнику; 1 столова ложка соку лимона.

Капусту тоненько нашаткувати, викласти в миску. Кубиками нарізати білки (жовтки в цьому салаті не знадобляться), м’ясо та бринзу. Для соусу змішати сметану з гірчицею та лимонним соком, додати подрібнений часник. Сіль можна додавати за бажанням, але з огляду на те, що бринза солона. Соус ретельно перемішати та заправити салат перед подачею.

З ГОРОШКОМ

200 г пекінської капусти; банка зеленого горошку (300 г); 3 середні солоні огірки; 3 круто зварені яйця; 75 г твердого сиру; по 75 г сметани та майонезу; по чверті пучечка зеленої цибулі та кропу.

Яйця та огірки нарізати не дуже дрібними кубиками. Капусту нашаткувати тонкою соломкою. Викласти овочі та яйця в салатник. Додати подрібнену зелень і горошок. Заправити сумішшю сметани та майонезу (або сметаною/майонезом у чистому вигляді). Перемішати. При подачі кожну порцію притрусити натертим на дрібній тертушці сиром. Якщо в цьому салаті замінити солоні огірки на свіжі, то отримаєте зовсім інший смак.

Підготувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Ранні ознаки артриту

Наступна публікація

Скорочено термін дії сертифікатів

Схожі публікації

Буряковий холодник
Кухонні університети

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Бісквіт королеви Вікторії
Кухонні університети

Бісквіт королеви Вікторії

3 Червня, 2025
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Наступна публікація
Скорочено термін дії сертифікатів

Скорочено термін дії сертифікатів

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025

Останні публікації

Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти