На форму 22 см:
- 4 середніх яйця
- 200 г цукру
- 140 г борошна
- дрібка солі
- 2 чайні ложки ванільного цукру
- цедра половини лимона
- 400 г вишень
- цукрова пудра
Одразу ввімкнути духовку розігріватися до 170 градусів. З вишень видалити кісточки.
Білки відділити від жовтків. Збити білки разом із сіллю на пишну нестійку піну. Продовжуючи збивати на середній швидкості, поступово, дуже повільно всипати цукор і ванілін тоненькою цівкою. Збивати на щільну пінку. По одному підмішати жовтки, трохи збиваючи. У два прийоми підсипати борошно, додати терту цедру, недовго збити на невисокій швидкості. Перекласти тісто в застелену пергаментом форму, розрівняти. Зверху — вишні, трохи утоплюючи. Випікати 45 хв. (час випікання залежить від особливостей духовки). Готовність перевірити шпажкою. Дістати з духовки, дати трохи охолонути. Перед подачею присипати цукровою пудрою.