Рецепти рулетиків з кабачків знадобляться, коли в сезон постане питання: як ще можна використовувати щедрий урожай, щоб урізноманітнити домашнє меню? Обсмажуйте або запікайте овочі, додавайте до них різноманітну начинку і насолоджуйтеся смачними закусками. Продукти розраховані на 3 середні кабачки, також вам знадобиться олія для смаження або запікання.
З МОРКВОЮ І ВОЛОСЬКИМИ ГОРІХАМИ
* 3 столові ложки подрібнених волоських горіхів
* 2 середні морквини
* 2 зубчики часнику
* 3 столові ложки майонезу
* сіль (за смаком)
З ПЛАВЛЕНИМИ СИРКАМИ
* 2 плавлені сирки
* 2 варені яйця
* 2 зубчики часнику
* 2–3 столові ложки майонезу (сметани)
* сіль (за смаком)
З СИРОМ І ЗЕЛЕННЮ
* 150 г кисломолочного сиру
* 2 варені яйця
* 2 столові ложки подрібненої зелені кропу
* 3 зубчики часнику
* 1–2 столові ложки сметани
* сіль (за смаком)
Кабачки нарізати тонкими пластинами завтовшки приблизно 0,5 см. Їх можна обсмажити на олії до золотистої скоринки з обох боків, посолити. Після викласти на паперовий рушник, щоб ввібрали зайвий жир. Можна запекти в духовці: для цього кожну пластину посолити, злегка змастити олією з обох боків і викласти на змащене олією деко. Запікати 20 хв. при 180 градусах.
Для морквяної начинки натерти овоч на дрібній тертушці, сік обов’язково віджати. У мисці з’єднати моркву з майонезом, горіхами і пропущеним через часникодавку часником. Посолити за смаком і добре перемішати. Пластини кабачків змастити морквяною масою, згорнути рулетиками.
Начинку з плавленими сирками готувати так: натерти їх і яйця на середній тертушці. Часник пропустити через часникодавку. Додати майонез або густу сметану, посолити, але трохи, оскільки сирки і так солоні, перемішати. Викладати по повній чайній ложці на один край кабачків, згорнути.
Сир ретельно розтерти ложкою, щоб вийшла однорідна пластична маса. Змішати з зеленню, сметаною, середньо натертими яйцями і пропущеним через часникодавку часником, посолити, перемішати. Викладати приблизно по чайній ложці начинки на один край кабачків, згорнути рулетиками.
За необхідності закріпити шпажками або зубочистками. Перед подачею добре охолодити.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.