Салат з буряка — це дуже корисно, особливо якщо запекти його в духовці. А за нашим рецептом він виходить ще смачний і ситний — завдяки додаванню сиру і яєць. Засмачити пропонуємо домашнім майонезом — робити його зовсім нескладно.
* середній запечений буряк
* 100 г твердого сиру (Російський, Голандський)
* 2 зварених круто яйця
* 2 невеликих зубчики часнику
* сіль (за смаком)
* чорний мелений перець (за смаком)
Майонез:
* 1 невелике яйце
* 120 мл олії
* дрібка солі
* чверть чайної ложки цукру
* 0,5 чайної ложки готової гірчиці
* столова ложка соку лимона
Буряк середньо натерти, злегка віджати, щоб салат не був водянистим. Сир і яйця натерти на середній тертушці. Часник пропустити через часникочавилку. Змішати всі продукти, посолити, поперчити. Для майонезу яйце вимити з содою. Вбити його в чашку. Злегка збити в піну блендером (міксер для приготування майонезу не підійде). Всипати сіль і цукор. Трохи збити. Потім буквально по чайній ложці (важливо не влити одразу всю олію!) або дуже тонкою цівкою додавати олію і збивати. Майонез виходить густим. В кінці додати гірчицю та сік лимона, злегка збити. Пробуємо майонез на баланс смаків — якщо мало солі, цукру або кислинки, додайте ще по крапельці необхідного продукту. Засмачити салат майонезом. Якщо використали не весь майонез, накрийте чашку з ним плівкою або перекладіть в банку з кришкою, щоб не обвітрився.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.