За смаком та консистенцією цей десерт нагадує всім знайоме з дитинства тістечко «картопля». Смак моркви в ньому зовсім не відчувається, але з нею він виходить ніжним і до того ж дуже корисним.
* 500 г моркви
* 400 г пісочного печива
* 200 г вершкового масла
* 150 г волоських горіхів
* 100 г цукру
* 3-5 столових ложок згущеного молока
* чайна ложка цедри апельсина
* по 0,5 чайної ложки мелених кориці, імбиру та мускатного горіха
* дрібка ваніліну
* цукрова пудра
Печиво розділити на дві частини: половину подрібнити у блендері, решту поламати на великі шматки. Горіхи також розділити на дві частини: одну подрібнити у блендері, іншу порізати ножем. За бажанням горіхи можна підсмажити на сухій сковороді приблизно 5 хв. – так десерт вийде ще смачнішим. Моркву потерти на дрібній тертушці. Викласти її на сковороду, засипати цукром, додати третину вершкового масла. Тушкувати на слабкому вогні приблизно 30хв., щоб морква стала м’якою. Зняти сковороду з вогню, додати решту вершкового масла, перемішати. Покласти спеції: корицю, імбир, мускатний горіх, ванілін і апельсинову цедру, перемішати. Додати дрібномелені горіхи та печиво. Ретельно перемішати масу. Ввести в морквяну масу великі шматочки печива й порізані горіхи. Влити згущене молоко й добре перемішати. З отриманої маси сформувати тістечка, надаючи їм форми картоплі. Притрусити цукровою пудрою і поставити в холодильник на 4 год.
Діана ШЕПЕЛЬ.