Поєднання вершково-ванільного аромату та яскравого смаку какао дає прекрасний результат. На смак печиво ніжне й ароматне — у кращих традиціях справжньої домашньої випічки.
- 200 г вершкового масла
- склянка цукру
- ванілін на кінчику ножа
- 2 яйця
- 400–450 г борошна
- чайна ложка розпушувача (або половина чайної ложки гашеної соди)
- 3 столові ложки какао
Розм’якшене вершкове масло розтерти з цукром і ваніліном. Додати яйця, перемішати. Всипати розпушувач і борошно, замісити тісто. Розділити його на дві частини. В одну частину додати какао, перемішати. Світле тісто розкачати на квадрат. Темне також розкачати на такий самий за розміром квадрат. Для цього вирізати квадрат із пекарсько паперу за розміром світлого тіста, і розкачати на ньому темне. Перекласти темне тісто на світле (папером догори). Папір забрати, згорнути його рулетом і покласти в морозилку на 15 хв., щоб трохи застигло і його простіше було нарізати. Рулет розрізати на шматочки (шириною близько 1 см). Деко застелити папером для випічки або трохи змастити маслом. Викласти печиво.
Час приготування цього чудового печива лише 20 хв. при температурі 180 градусів. Як тільки зарум’яниться зверху, відразу виймайте, щоб не перетримати.
Діана ШЕПЕЛЬ.