Перевага такої страви в тому, що господині достатньо змішати всі подрібнені інгредієнти та виставити час запікання.
* 900 г кабачків
* 200 г адигейського сиру
* 2—3 помідори
* 150 мл сметани
* 2 яйця
* 6 столових ложок манки
* 150 г твердого сиру
* невеликий пучок петрушки
* 0,5 чайної ложки чорного перцю
* 1,5 чайної ложки солі
На великій тертушці натерти кабачки. Посолити, залишити, щоб пустили сік, віджати. Змішати сметану з перцем, яйцями, подрібненою петрушкою. Додати до кабачків і перемішати. Додати манку, розмішати. Адигейський сир натерти на великій тертушці, вмішати в тісто. Має вийти густа маса. Форму змастити маслом, викласти тісто. Помідори та трохи кабачків нарізати тонкими кружальцями, розкласти зверху. Притрусити запіканку тертим твердим сиром. Поставити в гарячу духовку, запікати 40–50 хв. при 180 градусах.
Кабачкова запіканка може бути повноцінною легкою вечерею для всієї родини. Смакуйте!