Ніжний повітряний пиріг із чудовим ароматом і незабутнім смаком.
Інгредієнти:
* 200 г цукру
* 2 чайні ложки ванільного цукру
* 200 г вершкового масла або маргарину
* 5 яєць
* 50 мл молока
* 250 г борошна
* 2 чайні ложки розпушувача (або чайна ложка гашеної соди)
* 800 г персиків (або абрикосів)
* цукрова пудра.
Розм’якшене масло розтерти з цукром і ванільним цукром. Поступово додати яйця, перемішати. Влити молоко. Додати розпушувач, борошно, замісити не дуже круте тісто.
Персики очистити від шкірки і нарізати скибочками. Форму змастити олією або застелити папером для випічки, вилити тісто, розрівняти. На тісто викласти шматочки персиків. Поставити у розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом 40 хвилин. Готовому пирогу дати трохи охолонути і посипати цукровою пудрою.
Діана ШЕПЕЛЬ.