Урізноманітнити своє меню під час посту можна, замінивши м’ясо овочами та іншими компонентами. Сьогодні пропонуємо приготувати дві прості, однак дуже смачні страви.
ПЛОВ З КАПУСТОЮ
* Склянка рису
* головка капусти
* 2 морквини
* цибулина
* олія, сіль, перець
* зелень
Шатковану капусту посолити і тушкувати до м’якості. Підсмажити на олії подрібнену цибулю і терту моркву, додати рис, сіль, перець, трохи обсмажити, залити водою і тушкувати під кришкою до готовності рису. З’єднати з тушкованою капустою і притрусити подрібненою зеленню.
ПЕЛЬМЕНІ ІЗ ЗЕЛЕННЮ
* 3 склянки борошна
* склянка води
* по пучку різної зелені (кіндзи, петрушки, кропу, щавлю, зеленої цибулі)
* сіль, перець
Замісити з борошна, води, солі тісто і покласти його на 30-40 хв. у холодне місце. Зелень промити, обсушити, дрібно нарізати, посолити й поперчити. Із розкачаного тіста вирізати маленькою склянкою кружечки, покласти на серединку кожного начинку і заліпити. Варити пельмені на пару до готовності.
Леся ДЕМЧУК.
Фото: recepteda.com