Їх просто готувати, зручно їсти, вони оригінальні та красиві. Ваш улюблений салат у таких буде ще апетитнішим!
На 15 кошиків:
- 250 г борошна
- 125 г вершкового масла
- 1 середнє яйце
- 0,5 чайної ложки цукру
- 0,5 чайної ложки солі
- 30–40 мл холодної води
- шматочок вершкового масла
У миску просіяти борошно, зробити ямку. Викласти шматочки холодного масла, сіль, цукор і яйце. Розтерти масу кінчиками пальців до утворення вологої крихти. Влити поступово воду, швидко перемішати, збираючи тісто у грудку. Одразу всю воду не доливати — її може знадобитися менше. Замісити швидко тісто, воно має бути м’яким і не розсипатися на крихту. Викласти в пакет і залишити в холодильнику на 1 год. У холодильнику таке тісто може зберігатися 3 дні.
Тісто розділити на 15 шматочків (по 30 г). Кожен округлити, скласти в пакет і сховати в холодильник.
Випікатимемо кошики на перевернутих формочках для кексів. Формочки (діаметр дна 4 см) змастити ззовні тонким шаром масла. Із холодильника діставати по 1 шматочку тіста. Розкачати на невеликий пласт. Викласти поверх формочки, притиснувши до дна та стінок. Сформувати так всі заготовки та перекласти в холодильник на 20 хв.
Духовку розігріти до 190 градусів. Викласти кошики на деко дном догори. Наколоти трохи виделкою, щоб не здулися. Випікати 25 хв. до рум’яності. Дати трохи охолонути на формочках і можна знімати. Дати повністю охолонути й наповнити салатом чи холодними закусками.