Несолодкий гарбуз, запечений у духовці з пряними травами та сиром. Можна подати на гарнір замість картоплі.
- 500 г гарбуза (краще мускатного)
- 100 г сиру (голландського, сулугуні тощо)
- 1 чайна ложка сушеного часнику
- 1 чайна ложка чебрецю
- сіль за смаком
- олія
Гарбуз почистити від насіння та шкірочки, нарізати шматочками (приблизно 3х3 см). Викласти у форму для запікання, посолити, трохи полити олією, додати часник (сушений можна замінити свіжим) і чебрець, перемішати. Форму поставити в духовку, розігріту до 200 градусів. Готувати приблизно 30 хв. — шматочки повинні стати м’якими та легко протикатися виделкою. Дістати форму, притрусити тертим сиром, поставити назад у духовку на 10 хв. до розплавлення сиру. Подавати гарячим, поки сир розплавлений.