Коли хочеться чогось смачного та домашнього до чаю, приготуйте цей медовий пиріг на кефірі. Виходить дуже м’яким, пишним, духмяним, із п’янким смаком меду.
На форму 20 см:
- 2 яйця
- 100 г цукру
- 120 г меду
- 120 мл кефіру
- 1 чайна ложка соди
- чверть чайної ложки солі
- 160 г борошна
- 100 г волоських горіхів
- цедра половини апельсина
У миску викласти яйця, всипати цукор. Збити міксером до пишності. Додати мед (якщо він густий, треба розтопити) та соду (гасити її не потрібно), збити міксером 2 хв. Влити кефір кімнатної температури, перемішати. Всипати борошно, перемішати. Горіхи підсушити на сковороді, подрібнити. Викласти в тісто горіхи та цедру, перемішати. Маса виходить в’язкою, як на оладки.
Форму для випічки вистелити пергаментом, розподілити тісто. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати 40—45 хв. За бажання пиріг можна полити глазур’ю. Змішати 50 г цукрової пудри з 3—4 чайними ложками молока (або води, соку лимона). Розтерти до однорідності, полити відразу пиріг, дати застигнути.