Знайомий нам усім смак дитинства – пісочний тертий пиріг із варенням. Це наш сімейний рецепт, який передається від покоління до покоління. Мені дістався від матусі, а їй, у свою чергу, від моєї бабусі.
Тісто:
* 200 г маргарину
* склянка цукру
* 2 яйця
* 3,5-4 склянки борошна
* 0,5 чайної ложки соди
* чайна ложка оцту
Начинка:
* варення або будь-які ягоди – за смаком
Маргарин розтерти з цукром. Додати яйця. Все ретельно перемішати. Всипати борошно, додати соду, погашену оцтом. Замісити тісто. Третину його покласти у холодне місце, а решту розкачати товщиною не більше 1,5 см. Викласти у форму, можна зробити невеликі бортики. Зверху рівним шаром викласти начинку.
Коли тісто у холодильнику стане достатньо твердим, дістати його і натерти на великій тертушці, розподіливши рівномірно поверх варення. Випікати пиріг у розігрітій духовці при 200 градусах приблизно 20-30 хв.
Смачного!
Тетяна ПЕЧЕНЮК.