Авокадо вважають фруктом, але нерідко його помилково відносять до овочів за незвичний смак. “Приручили” авокадо давні ацтеки, а назву теж вигадали вони, у перекладі — «лісове масло», через жирну текстуру. Але авокадо містить «правильний» жир, за що завдяки своїй поживності занесене до Книги рекордів Гіннеса.
Попри високу калорійність, авокадо сприяє схудненню завдяки легкозасвоюваним жирам, надає сил. А ще ним замінюють майонез у дієтичному харчуванні.
1 стигле авокадо (шкірочку зняти, кісточку видалити) натерти на середній тертушці. Також натерти 2 круто зварених яйця і дрібно нарубати зелень. Збризкати масу чайною ложкою соку лимона — це щоб авокадо не потемнішало. Посолити, поперчити, добре перемішати. Хто любить гостріше, можна додати маленький зубчик часнику, пропущений через часничницю. Намастити паштет із авокадо на хліб.
Але для приготування потрібно стигле, м’яке авокадо — саме таке має маслянисту м’якоть. У наших же магазинах продають дуже тверді — такому фрукту потрібно близько тижня, аби дозріти, тому можна набирати про запас, не боячись, що зіпсуються. Щоб прискорити процес, покладіть авокадо в щільний поліетиленовий пакет разом із парочкою бананів — дозріє швидше.