Якщо ви ніколи раніше не використовували кабачки в солодкій випічці, то скоріше спробуйте ці кексики — дуже смачні, з вологим м’якушем і свіжим ароматом лимона.
Тісто:
- 250 г кабачків
- 250 г борошна
- 150 г цукру
- 100 г сметани
- 100 г олії
- 2 яйця
- 1 великий лимон
- 0,5 чайної ложки соди
- 1 чайна ложка ванільного цукру
- дрібка солі
Глазур:
- 100 г цукрової пудри
- 2—3 столові ложки лимонного соку
- цедра для прикраси
Завдяки нейтральності кабачка його смак зовсім не відчувається, тож ніхто з домочадців не здогадається, що вони є в складі. Цедру лимона натерти на дрібній тертушці, з самого лимона вичавити сік (виходить приблизно 70 мл). Кабачок середньо натерти та добре віджати від рідини. У ємність покласти яйця, цукор, ванільний цукор, збити міксером дві хвилини. Додати олію, сметану, сік і цедру, сіль. Трохи збити. Додати кабачок, перемішати. Всипати борошно, перемішати. В кінці додати соду — гасити її не треба, в тісті є кислота від лимона. Добре перемішати. Тісто виходить, як на оладки, воно повинно сповзати з ложки.
Форми змастити олією та притрусити борошном — це не дасть випічці прилипнути. Викласти тісто в формочки, заповнюючи наполовину, поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати приблизно 30 хв. Повністю остудити. З другого лимона зняти цедру (для прикраси). З самого лимона вичавити сік. У ємності змішати сік і цукрову пудру. Сік додавати поступово до бажаної консистенції глазурі. Вона повинна залишитися густою, але вже стати злегка тягучою. Покрити кекси глазур’ю та притрусити цедрою.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.