Відкритий пиріг "Сонячні абрикоси" - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Відкритий пиріг “Сонячні абрикоси”

15 Липня, 2021
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Відкритий пиріг “Сонячні абрикоси”
0
Поділилося
285
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

У нашій родині в кожного свої кулінарні вподобання, проте абрикосовий пиріг люблять усі! Це відкритий пиріг із розсипчастого рубленого тіста з соковитою кисло-солодкою начинкою. Печеться він без форми — просто на деку. Спробуйте!

Тісто:

  • 200 г борошна
  • 3 столові ложки цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 3 столові ложки сметани
  • дрібка солі
  • дрібка ваніліну
  • чверть чайної ложки соди (і сік лимона для гасіння)

Начинка:

  • 300 г абрикосів (без кісточок)
  • 1 столова ложка цукру
  • 2 чайні ложки крохмалю

Щоб тісто вийшло смачним і розсипчастим, його потрібно замішувати дуже швидко, всі продукти мають бути холодними. Масло краще заздалегідь покласти на 20 хв. в морозилку. У мисці змішати борошно, цукор, ваніль і сіль. Масло нарізати шматочками, додати до борошняної суміші. Швидко розтерти руками на крихту. Додати сметану й гашену соду, перемішати. Борошняна крихта з’єднається зі сметаною, й тісто збереться в грудку. Якщо все ще виходить розсипчаста крихта, додайте крижаної води (наливайте по 1 столовій ложці). Якщо тісто вийшло занадто м’яким і в’язким, підсипте трохи борошна. Застелити стіл пергаментним папером, викласти тісто. Розкачати в коло 0,7 см завтовшки.

Через ситечко присипати корж крохмалем — тільки там, де буде начинка (залишити 2—3 см від краю). Завдяки такому прошарку сік, який виділятиметься з абрикосових скибочок, не просочуватиме та не зволожуватиме тісто, й воно збереже крихкість. Поверх крохмалю розкласти підготовлені абрикоси. Вільними краями тіста накрити начинку так, щоб вийшла кругла заготовка. Присипати бортики та абрикоси 1 столовою ложкою цукру, перекласти разом із папером на деко. Відправити пиріг у заздалегідь прогріту до 180 градусів духовку випікатися протягом 45—50 хв. Ароматний абрикосовий пиріг смачний як одразу після випічки, так і в повністю охолодженому вигляді. Обов’язково спробуйте, поки сезон у розпалі!

НА ЗАМІТКУ
✔ Начинкою для відкритого пирога можуть бути не тільки абрикоси, а й сливи, алича, вишня, персики, яблука, груші, чорна смородина. Дуже смачно виходить, якщо змішувати фрукти з ягодами — наприклад, абрикоси та чорну смородину, яблука й журавлину, груші та брусницю.
✔ Перевага рубленого тіста полягає ще й у тому, що його можна зробити не тільки солодким. Просто покладіть менше цукру (1 столову ложку в тісто) і приберіть з використовуваних продуктів ваніль. І у вас вийде рублене тісто для несолодких пирогів і закусочних кошиків.
✔ Таке тісто чудово зберігається кілька днів у холодильнику або пару місяців у морозильній камері.

Анна КОЗАЧЕНКО. м. Пирятин.

Попередня публікація

Перед викопуванням цибулю не поливають

Наступна публікація

Зайнятість населення, отримання допомоги по безробіттю, працевлаштування

Схожі публікації

Підтримуйте своїх рідних захисників, підтримуйте себе
Рецепти страв

Гарбузові кекси без борошна та цукру

13 Грудня, 2025
Побита запечена картопля в мундирі
Рецепти страв

Побита запечена картопля в мундирі

13 Грудня, 2025
Підтримуйте своїх рідних захисників, підтримуйте себе
Родина

Підтримуйте своїх рідних захисників, підтримуйте себе

13 Грудня, 2025
Ідеальне тісто для піци як у піцерії
Рецепти страв

Ідеальне тісто для піци як у піцерії

7 Грудня, 2025
Заварні пиріжки з капустою
Рецепти страв

Заварні пиріжки з капустою

7 Грудня, 2025
Запечений гарбуз у салаті
Рецепти страв

Запечений гарбуз у салаті

29 Листопада, 2025
Наступна публікація
Зайнятість населення, отримання допомоги по безробіттю, працевлаштування

Зайнятість населення, отримання допомоги по безробіттю, працевлаштування

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Підтримуйте своїх рідних захисників, підтримуйте себе

Гарбузові кекси без борошна та цукру

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Підтримуйте своїх рідних захисників, підтримуйте себе

Гарбузові кекси без борошна та цукру

13 Грудня, 2025
Побита запечена картопля в мундирі

Побита запечена картопля в мундирі

13 Грудня, 2025
Підтримуйте своїх рідних захисників, підтримуйте себе

Підтримуйте своїх рідних захисників, підтримуйте себе

13 Грудня, 2025
У Львові на 66-му році життя внаслідок хвороби помер Степан Гіга

У Львові на 66-му році життя внаслідок хвороби помер Степан Гіга

13 Грудня, 2025

Останні публікації

Підтримуйте своїх рідних захисників, підтримуйте себе

Гарбузові кекси без борошна та цукру

13 Грудня, 2025
Побита запечена картопля в мундирі

Побита запечена картопля в мундирі

13 Грудня, 2025
Підтримуйте своїх рідних захисників, підтримуйте себе

Підтримуйте своїх рідних захисників, підтримуйте себе

13 Грудня, 2025
У Львові на 66-му році життя внаслідок хвороби помер Степан Гіга

У Львові на 66-му році життя внаслідок хвороби помер Степан Гіга

13 Грудня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти