Здавалося б, що може бути простіше поєднання сезонних соковитих овочів! Але весь секрет в просто чудовій, незвичайній і ароматній заправці! Впевнена — салат сподобається абсолютно всім!
- 2 середні огірки
- 2 середні морквини
- 1 велика солодка перчина
- 1 великий помідор
- маленька цибулина
Заправка:
- 3—4 зубчики часнику
- 4 столові ложки олії
- 1 столова ложка соєвого соусу
- 1 столова ложка соку лимона
- 1 чайна ложка приправи для моркви по-корейськи
- 1 чайна ложка паприки
- сіль (за смаком)
- чорний мелений
- перець (за смаком)
- зелень
Солодку перчину та цибулину нарізаю тонкою соломкою і відправляю в салатник. Помідор розрізаю на 6 частин, виймаю ложкою м’якоть з насінням (в іншому разі виділить багато соку), м’ясисту частину нарізаю соломкою. Огірки нарізаю брусочками, моркву — тонкою соломкою і все викладаю в салатник. Додаю зелень (у мене зелена цибуля, петрушка і кінза по пів пучка). Олію змішую з соком лимона і соєвим соусом. Доповнюю сіллю, паприкою, приправою для корейської моркви (дає чудовий смак), молотим чорним перцем і дрібно нарізаним часником. Перемішую і заправляю салат. Він може зберігатися добу в холодильнику, коли настоїться, стає ще смачнішим.
Лілія МАТВІЄНКО. м. Житомир.